fbpx

Verdens beste teknologisaker

Gamle musikere levere videre som hologrammer. Teknologiselskapene som faktisk gjorde gode ting i fjor. Hva iTunes ' død sier om de digitale vanene dine. De festligste, beste og mest diskuterte teknologisakene fra uken som gikk.

1.
New York Times
Gamle musikere dør aldri. De blir bare hologrammer. Horder av avdøde idoler sendes ut på turne – og gjenoppliver en musikkindustri hvis største trekkplastre dauer som fluer.
2.
Tek.no
Vi fikk tre en nål med roboter og 5G. Huawei har valgt tidenes mest komplekse måte å tre en nål på som en av sine demonstrasjoner av reaksjonstiden på 5G. To håndkontrollere er koblet til to robotarmer. Én av armene hadde en nål og den andre hadde en tråd.

3.
New York Times
2019 Good Tech Awards. Noen teknologiselskaper hadde en positiv innvirkning på verden.

4.
The Guardian
Uregulert overvåking, nådeløse sjefer, seksuell trakassering. Etter mange år i teknologistartups tar Anna Wiener et legendarisk oppgjør med Silicon Valley i boken “Uncanny Valley”.

5.
The Atlantic
Hva iTunes’ død sier om de digitale vanene våre. Vi begynte med teknologisk hygiene og endte opp som digitale stæsjere. 11 ideer om tiåret som drepte iTunes.

6.
New York Times
Milenniumsangsten. Den nyttårsaften visste ingen om klokken ville gå til 2000 eller 1900. Milliarder ble brukt på å redde fremtiden. Det er 20 år siden, men merket en hel generasjon unge folk for alltid.

7.
Medium
Jeg var Googles direktør for internasjonale forbindelser. Derfor dro jeg. Selskapets motto var “Don’t be evil”. Noe har endret seg.

8.
New Yorker
Bond Touch Bracelets er siste skrik i digital dating. En vibrasjon fra armbåndet betyr det samme som en hånd på skulderen eller et blikk fra andre siden av rommet: “Her er jeg, og jeg tenker på deg!”.

9.
The Guardian
Når George Monbiot går bananas må du lese det: Laboratoriedyrket mat kommer snart til å utrydde landbruket – og redde planeten. Et finsk selskap og forskerne som bytter ut kornhøst og kveg med mat laget av mikrober og vann.

10.
New York Times
Teknologien som vil invadere livet ditt i år

. Fra smarthus til ultrarask trådløst, dette bør du se etter.

Vil du ha denne listen og andre snakkiser fra digitaliseringens verden rett i innboksen? Abonnér på vårt gratis nyhetsbrev Ukens Bits & Bytes!

 

Følg med på Norges digitalisering!

Du kan melde deg av nyhetsbrevet via linken i bunnteksten i nyhetsbrevet. Informasjon om våre retningslinjer for personvern finner du på vår hjemmeside.