Verden i utvalg

HVorfor du skal bruke emojis på jobb; farvel treningsstudio, hallo headset; den triste sannheten om søvndingser; og andre perler fra verdenslitteraturen.

1.
Wall Street Journal
Ja, du bør faktisk bruke emojis på jobb. En gang sett på noe lettvektersk, regnes emojis nå som tydeliggjørende og klar kommunikasjon, noe som utvikler en felles organisasjonskultur.

2.
Esquire
Michael Collins er Apollo 11s glemte astronaut. Han svevde rundt månen mens kollegene hans gikk på den. Og synes det er helt ok.

3.
Cold Fusion
Elon Musk-prosjektet Neuralinks såkalte brain machine interface (BMI) har vært med oss som ide en stund. Nå får vi en snititt på hva teknologien faktisk kan innebære (video).

4.
Tech Radar
Kan du komme i form i virtual reality? Farvel treningsstudio, hallo headset.

5.
Wired
Slik har en romvesen-jagende russisk milliardær investert en formue i å løse et av universets store mysterier. I over et tiår har forskere fundert på de kosmiske lysglimtene som utstråler energien til 500 millioner soler. Nå skal det bli andre boller.

6.
The Guardian
The Great Hack er Netflix-dokumentaren om Facebooks Cambridge Analytica-skandale. Carole Cadwalladr, som sto bak avsløringen, ser på hva som skjedde og hvorfor “overvåkningskapitalismen” er ute av kontroll.

7.
Washington Post
Panikken over den russiske appen FaceApp (den alle avisene advarer oss mot samtidig som de spør om vi kjenner igjen alle disse kjendisene som gamliser) er et tegn på den nye mistroen på nettet. For du har vel prøvd?

8.
McKinsey
Storskala automatisering er nå tilgjengelig for de som kan betale for det. Når teknologien kombineres med andre nye digitale verktøy spår McKinsey at operasjonelle kostnader kan reduseres med 30 prosent innen fem år.

9.
Wired
Synes du FaceApp er skremmende. Bare vent til du hører om Facebook!

10.
New York Times
Den triste sannheten om søvn-dingser og søvn-apper. Teknologijournalisten overvåket egen søvn i to uker med en Apple Watch og noe programvare. Det tok ikke fra ham nattesøvnen.

Vil du ha denne listen og andre snakkiser fra digitaliseringens verden rett i innboksen hver søndag? Abonnér på vårt gratis nyhetsbrev Ukens Bits & Bytes!

 

Følg med på Norges digitalisering!

Du kan melde deg av nyhetsbrevet via linken i bunnteksten i nyhetsbrevet. Informasjon om våre retningslinjer for personvern finner du på vår hjemmeside.