Verden i utvalg

Elon Musks idiotiske løgn om selvkjørende biler. La den kunstige intelligensen din fortelle deg hvordan du skal spise. Den virkelige grunnen til at Facebook og Google ikke endrer oppførsel. Her er ukens 10 beste artikler om teknologi og digitalisering.

1.
Financial Times
Europas 100 digitale frontløpere. Gå berserk med denne definitive kåringen av saftige digitaliseringscase, inkludert én norsk: AutoStore.

2.
New York Times Magazine
AI-dietten. Glem myndighetenes pedagogiske matpyramider. Lag en algoritme som forteller deg hvordan du skal spise. En god diett må være individuell, og AI kan gjøre jobben.

3.
The Ringer
Et velv av fintech-apper for sparing, investering og kreditt markedsføres mot unge folk. Men de kan være både ubrukelige og invaderende.

4.
INC Magazine
Elon Musks idiotiske løgn om smarte biler. Hvorfor hevder han at førerløse biler er rett rundt hjørnet når det åpenbart ikke er tilfelle? Teknologien trenger noen kvantesprang med utvikling først.

5.
Technology Review
Smarte biler kjører deg med større sannsynlighet ned hvis du har mørk hud. 5 prosent høyere sannsynlighet, faktisk.

6.
Fast Company 
Den virkelige grunnen til at Facebook og Google ikke endrer seg. Overvåkingsøkonomiens fremste herrer har avlet frem en mutasjon av kapitalismen som gjør dem uinteresserte i å gjøre noe med alle skandalene.

7.
OneZero
Vi designer allerede babyer. Godt skrevet av Emily Mullin om hvordan utvidet gentesting av embryoer representerer en ny æra i familieplanlegging. Men hvor langt bør teknologien gå?

8.
New Scientist
Back versus AI-Bach. Vil konsertgjengere kunne høre forskjell den virkelige mesteren og den AI-lærte studenten?

9.
The Guardian
Kan roboter gjøre oss til bedre mennesker? Maskinene skriver musikk og slår oss i sjakk og Go. Men fremveksten av kunstig intelligens burde inspirere håp så vel som frykt, sier Marcus du Sautoy.

10.
Forbes
En ny kvinnelig techmilliardær er et sjeldent funn i Silicon Valley. Møt Safra Katz.

Kan du tenke deg å få denne listen, digitale snakkiser,  praktiske oppsummeringer og anbefalinger rett i innboksen? Abonnere på vårt gratis nyhetsbrev Ukens Bits & Bytes her.

Følg med på Norges digitalisering!

Du kan melde deg av nyhetsbrevet via linken i bunnteksten i nyhetsbrevet. Informasjon om våre retningslinjer for personvern finner du på vår hjemmeside.