Verden i utvalg

Hvorfor det er vanskelig å lage en brettbar mobiltelefon; problemet med techfolk som vil løse problemer; hvordan kunstig intelligens kan redde livet ditt; og andre må-lese-saker fra verdens beste publikasjoner.

1.
Fast Company
På innsiden hos spyware-produsentene som hjelper myndigheter med å overvåke dissidenter og aktivister. Dusinvis av selskaper fallbyr nå slike løsninger for alle som har råd til det.

2.
CNN
Hvorfor er det så vanskelig å lage en brettbar mobiltelefon? Mens techindustrien letter etter Det neste store, er brettbare mobiler blitt en ingeniør-utfordring av proporsjoner.

3.
Practical Engineering
Kraftnettets mirakel. Elektrisitet kan nemlig ikke lagres. I samme øyeblikk som det produseres, brukes den, uavhengig av hvor langt unna brukeren er. Infrastrukturen som gjør dette mulig er en av menneskehetens største ingeniørbragder (video).

4.
Wired
Zuckerberg forsvarer ytringsfrihet selv om talen er falsk. Zuckerberg har sagt noe igjenm, og da rapporterer vi. Han sa at Facebook ikke har verktøyene til å få fremmede myndigheter til å slutte med ublu påvirkning. Han fikk tyn, men fortjener det egentlig ikke.

5.
Tom Scott
The Byron Bay Railroad Company har verdens første helt soldrevne tog. Det funker ikke overalt, men i Australia gjør det det (video)

6.
Recode
Problemet med techfolk som vil løse problemer. «Alt bør forenkles så mye som mulig, men ikke mer», skal Einstein ha sagt. MIT Media Lab-direktør Joi Ito mener vi ikke skal overforenkle problemene vi løser (podcast).

7.
Popular Mechanics
Det hemmelige problemet til moderne kunstmuseer. Hva skjer når skiftene teknologier gjør kunst som en gang var avant-garde utdatert? Se hvordan en gruppe kuratorer forsøker å holde kunst i live.

8.
New York Times
Hvordan kunstig intelligens kan redde livet ditt. Medisin er vanskelig fordi vi er langt mer forskjellige enn vi trodde. Bare AI kan samle inn den dataen som skal til for å skjønne dette, skriver David Brooks.

9.
VOX
Slik prøver biohackere å oppgradere hjernene og kroppene sine – og den menneskelige natur. 9 spørsmål om biohacking du var for flau til å stille selv.

10.
Fast Company
Startups skal egentlig elske KPIer Men denne gründeren er forvirret. For å måle det som betyr noe må gründere først finne ut hva de skal måle, sier Maynard Webb.

Vil du ha denne listen og andre snakkiser fra digitaliseringens verden rett i innboksen hver søndag? Abonnér på vårt gratis nyhetsbrev Ukens Bits & Bytes!

 

Følg med på Norges digitalisering!

Du kan melde deg av nyhetsbrevet via linken i bunnteksten i nyhetsbrevet. Informasjon om våre retningslinjer for personvern finner du på vår hjemmeside.