Verden i utvalg

Verdens mest imøtesette årlige trendrapport om nettet er ute; "sharenting" er bare så 2018; maskinene som løser havdypets største gåter (og redder kloden); og andre må-lese-saker fra verdens beste publikasjoner.

1.
The Atlantic
En dag vil alt dette være skikkelig flaut. Både barn – og noen voksne – er helt ferdige med “sharenting”. For var det lurt å bygge ungens digitale identitet før ungen vet hva digital identitet er?

2.
Unfold Labs
Fire av ti forbrukere forlater en merkevare som ikke kommuniserer med dem personlig. AI-dreven personifiseringsteknologi, derimot, kan forstå en kundereise helt presist og forutsi neste steg.

3.
Recode/Vox
En helligdag for datanerder: Dagen Mary Meeker slipper sin årlige trendrapport, Silicon Valleys mest imøtesette slide deck. Her finner du den både hel (333 slides!) og oppsummert.

4.
Popular Mechanics
Møt maskinene som kan løse havdypenes største hemmeligheter. Disse autonome undervannsrobotene vil forutsi stormer, oppdage oljelekkasjer, finne skipsvrak og sakke klimaendringene. Not bad. (via Redef)

5.
New York Times
Radikaliseringens offline-røtter. Det er virkelig ikke alt vi kan skylde på algoritmene for (selv om utdannelse-gjennom-algoritmer er en dårlig idé).

6.
New York Times
Bør du innstallere en databrikke i hjernen din? Det kan hende du mister deg selv. Susan Schneider i den lesbare artikkelserien “Op-eds from the future”.

7.
Reason
Er Google og Youtube ondskapsfulle? Neida, men ikke la det komme i veien for følelsene dine. Til tross for mangel på bevis vil vi alle gjerne tro at sosiale medier har en unik evne til kontrollere tanker og handlinger. (Bare ikke våre).

8.
Vox
Det er milliarder av produktbeskrivelser på nettet. Hvem skriver dem? Og hvordan får du din luksusveske til skille seg ut fra hurven av luksusvesker?

9.
New York Magazine
Hvordan bygget WeWorks Adam Neumann kontorlokaler med “community” til et selskap verd 47 milliarder dollar? Ikke gjennom deling, i hvert fall.

10.
Stratechery
Tech armageddon? For fire år siden skrev Ben Thompson at teknologiselskapenes suksess ligger i at brukerpreferanser driver tjenesteleverandører inn på plattformene deres. Ett år senere skrev han at slutten på denne æraen ville komme med kravene om å bryte opp monopolene.

Vil du ha denne listen og andre snakkiser fra digitaliseringens verden rett i innboksen hver søndag? Abonnér på vårt gratis nyhetsbrev Ukens Bits & Bytes!

 

Følg med på Norges digitalisering!

Du kan melde deg av nyhetsbrevet via linken i bunnteksten i nyhetsbrevet. Informasjon om våre retningslinjer for personvern finner du på vår hjemmeside.