Verden i utvalg

Rapporten om hvordan AI vil frigjøre milliarder i norske bedrifter. Facebook-grunnleggerne som hater Facebook, men beholder pengene. Og er du 'business casual' - klesstilen som sier mer om makt enn stil? Disse og andre må-lese-saker fra teknologiens store verden.

1.
McKinsey.
Slik vil kunstig intelligens endre norske bedrifter. I henhold til McKinsey, som har laget en rapport som sier at AI driver en vesentlig andel av Nordens automatiseringspotensial. Og kan låse opp verdier for 80 milliarder dollar.

2.
Wired
Derfor elsker jeg fortsatt tech: Til forsvar for en vanskelig industri. Vidunderlige Paul Ford om alt som er galt med tech, og hvorfor vi må fortsette å elske det. Ukens lesefunn.

3.
Foreign Policy
Slik lurte pro-iranske hackere hele medieetablissementet. Falske nyhetsartikler og tweets kan være effektivt for å sette motstandere av Teheran i et dårlig lys. Dette leser du hvis du vil vite hvor effektivt falske nyheter kan være og hvor lett det er å lure mediene vi stoler på.

4.
Columbia Journalism Review
Jeg angrer på rollen jeg hadde i Facebook…men beholder pengene. Å kritisere Facebook for sine negative effekter har nærmest blitt en bigeskjeft for tidligere medeiere. Men de virker happy nok med pengene de fikk med seg ut fra selskapets astronomiske vekst. Og få har forsøkt å finansiere noe alternativ til sosiale medier-giganten.

5.
New Yorker
En sjelden men relevant tur innom tech-moteverden: Goldman Sachs, Patagonia, fleece, Ray-Bans og relativt fargefrie bukser. Senmoderne kapitaliststil for menn. “Business casual” er ikke så mye en klesstil som et maktspråk.

6.
Reuters & New York Times
Amazon tester nye automatiske pakkemaskiner i varehusene sine som kan pakke opptil fem ganger raskere enn mennesker. (Og betaler dessuten ansatte for å slutte og åpne egne leveransetjenester).

7.
New York Magazine
Gruppechatter gjør internett morsomt igjen. Det er ikke en retur til gamle dager. Det er Det nye Facebook.

8.
New Yorker
Den skjulte radikalismen i Mark Hughes forslag om å bryte opp Facebook. Supergodt portrett av en superriking som bruker sin egen superrikdom som bevis på at det økonomiske systemet er rigget.

9.
TechRadar
Didn’t you get the memo? Slik har teknologi endret kommunikasjon på arbeidsplassen, fra håndskrevne notater til digitale arbeidsflater.

10.
New York Times
Mange lurer på om Facebook kan fikses? Bør det fikses? Kan sosiale medier noensinne bli en positiv greie for menneskeheten? Folk lurer.

Vil du ha denne listen og andre snakkiser fra digitaliseringens verden rett i innboksen hver søndag? Abonnér på vårt gratis nyhetsbrev Ukens Bits & Bytes!

Følg med på Norges digitalisering!

Du kan melde deg av nyhetsbrevet via linken i bunnteksten i nyhetsbrevet. Informasjon om våre retningslinjer for personvern finner du på vår hjemmeside.