fbpx

Verdens beste teknologisaker

Danskenes ambassadør til Silicon Valley sliter; AI'en som er smartere enn en åttendeklassing; døgenikten som hacket en million dingser. Og andre perler fra ukens verdenslitteratur.

1.
New York Times

Er du smartere enn en åttendeklassing? Et gjennombrudd for AI: For første gang har en kunstig intelligens stått på en naturfagprøve i 8. klasse. Den forstod språk og etterlignet skolebarns logikk og beslutninger. (For fire år siden strøk samtlige 700 deltagere).

2.
Forbes
Come on over to the dark side. I kampen mot hackerne må noen lefle med den mørke siden for vår alles skyld. Det er et farlig spill, men det finnes en måte den gode siden kan holde seg i ledelsen på.

3.
The Atlantic
Snart i en krig nær oss: Roboter som dreper. Morgendagens kriger blir raskere, mer høyteknologiske og mindre menneskelige enn før. Velkommen til en ny æra av maskindrevet krigføring. Ikke den første artikkelen om temaet, men denne er bra.

4.
The Economist
Innovasjon om innovasjon. Det er mer enn et buzzord selskaper bruker for å virke dynamiske. Men hva betyr det egentlig? Kan det studeres som en vitenskap om fremskritt? Kan det hjelpe fremtidens innovatører? Kenneth Cukier er vertskap for denne podcasten.

5.
VOX
Du vet den “Right there! Zoom in! Ehance!”-funksjonen etterforskerne bruker i tv-seriene for å gjøre sinnsykt kornete overvåkingsbilder utrolig tydelige? Det er blitt virkelighet nå. Slik har AI lært å fylle inn detaljer i ansikter.

6.
Daily Beast
Slik hacket en døgenikt en million dingser. Tenåringen bak det nå famøse Satori botnet ble med i et nettsamfunn som hadde det kult med utnytte svakheter i Tingenes Internett. (Han så ikke så formidabel ut da han ble arrestert i pysjen).

7.
Vanity Fair
“Jeg er et fryktelig menneske”. Den episke kollapsen som gjorde slutt på Travis Kalanick. På høyden av Ubers PR-mareritt måtte noen fortelle sjefen at han forgiftet selskapets merkevare. Det gikk virkelig ikke bra, og den onde spiralen var i gang.

8.
New York Times
Verdens første ambassadør til teknologiindustrien. Danmark har utnevnt Casper Klynge til å representere i Silicon Valley som om det var en supermakt. Utfordringene han møter viser hvordan små land – altså som Norge – strever med å påvirke store selskaper.

9.
Fast Company
Slik motvirker du ulempene ved fjernjobbing. For det er ikke bare solskinn og joggebukser, nemlig. Det er flere utfordringer med samarbeid, produktivitet og følelsesliv.

10.
The Week
Hvorfor Tesla ikke er fremtiden. Elbilen er en evolusjon. Men det vi trenger er en revolusjon.

Vil du ha denne listen og andre snakkiser fra digitaliseringens verden rett i innboksen hver søndag? Abonnér på vårt gratis nyhetsbrev Ukens Bits & Bytes!

 

Følg med på Norges digitalisering!

Du kan melde deg av nyhetsbrevet via linken i bunnteksten i nyhetsbrevet. Informasjon om våre retningslinjer for personvern finner du på vår hjemmeside.