Verden i utvalg

Hvorfor advokater kan hindre at verden reddes fra armageddon. Hvorfor AirPods er på vei mot historiens skraphaug. Hvorfor politikerne som skal regulere teknologien kan så lite om teknologi. Disse og flere av ukens må-lese teknologisaker fra verdens beste publikasjoner.

1.
Harvard Business Review
Derfor er techgigantene så desperate etter å få deg til å velge deres taleassistent – som de taper penger på i kvartal etter kvartal. Fordi alle vil være standarden.

2.
New York Times
Vi drukner i data. Å frike ut over personvern er ikke å innrømme nederlag. Det er en erkjennelse av det er verdifullt å ta kontroll over egne persondata.

3.
Tech Dirt
Reguleringen av teknologi påvirker livene våre på så mange nivåer. Men settes ofte i baksetet for annen politikk. Mangelen på forståelse for teknologi er…deprimerende. Universelt tema, bra diskutert.

4.
Cosmos Magazine
En asteroide er på vei mot jorden og kan utrydde millioner. Det største hinderet mot å skyte den ned? Advokater.

5.
Vice
Airpods er en tragedie og på vei mot historiens skraphaug! Apple sier de skaper en trådløs fremtid. Mange synes de er et symbol på overforbruk. Sannheten er mye kjipere.

6.
New York Times
Hvordan kinesiske spioner brukte amerikansk etteretningsteknologi til å angripe Vesten. Så her er det mange løene spørsmål om verdien av USAs svindyre etteretningsprogrammer.

7.
The Economist
Glem personvernproblemene. Mark Zuckerberg sikter langt forbi. Han vil bygge Vestens versjon av WeChat, den kinesiske giga-appen der folk prater, handler og bestiller frisørtimer til kjæledyrene. (Som om vi ikke har sagt det i denne spalten før). Facebook-grunnleggeren har siklet etter posisjonen i åresvis.

8.
New York Times
Klimateknologi er det neste store. Fordi vi ikke har noe valg. Så hvorfor står ikke investorene i kø? Virker som jakten på enkel lønnsomhet fortsatt er mer attraktivt enn å fikse klimakrisen.

9.
Engadget

Et AI-system forutsier om kvinner vil utvikle brystkreft – fem år før faktum. Og i motsetning til andre systemer fungerer det like godt for svarte, spanske og asiatiske kvinner som for hvite kvinner.

10.
Wired
Hva Israels angrep på Hamas innebærer for cyberkrig. Det kan være det første tilfellet av et fysisk angrep som svar på digital aggresjon – nok et skritt for såkalt “hybrid-krigføring”.

Vil du ha denne listen og andre snakkiser fra digitaliseringens verden rett i innboksen hver søndag? Abonnér på vårt gratis nyhetsbrev Ukens Bits & Bytes!

Følg med på Norges digitalisering!

Du kan melde deg av nyhetsbrevet via linken i bunnteksten i nyhetsbrevet. Informasjon om våre retningslinjer for personvern finner du på vår hjemmeside.