fbpx

Verden i utvalg

Mark Zuckerberg får kjørt seg i sitt eget intervju med en av Facebooks største kritikere. Klistremerker var alt som skulle til for å hacke Teslaen over i motgående kjørefelt. Den glemte historien om Biosphere - en av historiens største og merkeligste vitenskapelige eksperimenter. Her er ukens 10 beste saker og tanker om digital kultur og teknologi.

1.
Facebook
Mark Zuckerberg Vs. Mathias Döpfer. Dette er snadder. Döpfer er administrerende direktør i tyske Axel Springer, Europas største utgiver, og har lenge vært en av Facebooks og de store innholdsplattformenes tydeligste kritikere med tanke på journalistikkens fremtid. Her intervjues han av Zuckerberg selv om teknologi og journalistikk. Og han får kjørt seg litt. Zuckerberg, altså.

2.
Forbes
Andreessen Horowitz – investorguruene bak en haug av Silicon Valley-enhjørninger – vender ryggen til sin egen suksessformel om hvordan du finansierer startups og satser på opprørerne. Verd å lese fordi det er Marc Andreessens første ordentlige intervju på flere år.

3.
Gizmodo
5 fabelaktige AI-greier du kan teste ut i nettleseren akkurat nå. Kule partytriks, ja, men også spennende teknologi.

4.
Ella Alderson/Medium
Det bare høres ut som science fiction. Fra linser og skjermer til transport og helse: Her er teknologien som vil endre livene våre de neste 10-15 årene.

5.
Technology Review
‘OL for dyre-AI’ skal behandle AI som en laboratorierotte. Å slå mennesker i sjakk og Go er barneskirenn. Denne konkurransen skal teste AI med utfordringer som først ble utviklet for å måle forståelse hos dyr – for å se hvor nære maskiner egentlig er å utvikle sunn fornuft.

6.
Wired
Den stygge sannheten om livet under Gang Matrix, London-politiets kontroversielle prediksjonsverktøy. AI og maskinlæring skulle gjøre politiarbeidet både mer rettferdig og etterprøvbart, men slik gikk det altså ikke.

7.
Technology Review 
Oppgave: Demonstrer hvor enkelt det er å manipulere systemene i en Tesla Model S og få den til å dra over i motsatt kjørebane ved hjelp av noen klistremerker i veien. Måloppnåelse: meget god.

8.
New York Times
Den tapte historien om en av verdens merkeligste vitenskapsprosjekter. Lenge før Elon Musk snakket om kolonisering av Mars sjekket folka i Biosphere 2 om det i det hele tatt var mulig å bo der (rask oppsummering: døde kolibrier, masse kakkerlakker).

9.
Zander Nethercutt/Medium
Vi optimaliserer oss selv til døde her. For hva skjer når teknologi gir oss mer fritid? Vi jobber.

10.
TechCrunch 
Det er tøft å være tech-gründer. Nimrod Back hentet inn 5 millioner kroner til et nytt produkt, men crowdfundingkampanjen var ikke en gang over før copycatene slo til og drepte selskapet hans. Hvordan ett produkt kan spore hundrevis av etterligninger.

Vil du ha denne listen og andre snakkiser fra digitaliseringens verden rett i innboksen hver søndag? Abonner på vårt gratis nyhetsbrev Ukens Bits & Bytes.

Følg med på Norges digitalisering!

Du kan melde deg av nyhetsbrevet via linken i bunnteksten i nyhetsbrevet. Informasjon om våre retningslinjer for personvern finner du på vår hjemmeside.