Ukens Tech Topp 10

Kan AI finne tidenes tristeste låt? (Heller ikke AI forstår Lionel Ritchie). Betyr Ubers enorme underskudd at det er råttent? (Nei. Kanskje). Kan algoritmene danke ut industridesignere? (Absolutt). Her er noe av det beste vi har lest om tech på nett denne uken

Vi har radaren på informasjonsstrømmen der ute – nyhetsbrevene, bloggene, publikasjonene – så du skal vite hva du må lese for å være oppdatert på morgenmøtet. Her er noen av de beste internasjonale sakene vi leste om teknologi denne uken, som du kanskje ikke har fått med deg. For norske godbiter kan du følge med på Nyhetsstrømmen vår på forsiden. Vi tar gjerne i mot  tips på perler vi ikke har oppdaget til post@digitalnorway.com.

God helg!

Her er ukens stockphoto med stikkord “digitalisering:

(Daniel Gzz/Unsplash)

Kilder

The Verge

Søppelnettet

Først et godt tips: Denne uken publiserer The Verge en gratis elektronisk utgave av Sarah Jeongs "The Internet of Garbage" fra 2015, som tar for seg det stadig mer omfattende problemet med nettmobbing - og hvorfor nettet ikke klarer å håndtere nettrollene.

Gizmodo

Apple og Amazon har den mest irriterende krangelen i tech-verden

Verdens mest verdifulle selskap (Apple) og et annet selskap drevet av den rikeste mannen i moderne historie (Amazon), har ligget i kald krig i åresvis. Det må de bare slutte med, mener Rhett Jones.

The Outline

Vi løste sjakk og Go. Kan vi løse dette?

Forskere vil lage en AI som kan ødelegge mennesker i Dota, et meget komplekst flerspiller strategispill.

Stratechery

Ubers bundler

Ingenting er enkelt med å forstå Uber. Begynn med at selskapet ikke tjener penger. Det betyr at det ikke fungerer, gjør det ikke? Ben Thompson forklarer hvorfor det ikke er så enkelt, heller.

The Verge

Fremtidens bolig er en sikkerhetsrisiko

Hvordan beskytter du Tingenes Internett? For hver tilkoblede dings du legger til, åpner du også en ny dør inn for hackerne.

New York Times

I Elon Musks verden er bremser for biler, ikke direktører.

Musks dype involvering i Tesla betyr at det ikke er mye selskapet kan gjøre uten ham. Men nå får tiden er det ikke alltid like klart at han vet hva som er best for Tesla, heller, skriver David Gelles.

CB Insights

Fra bygg til kunst - her er 25 industrier som kan disruptes av 3D printing

3D printing er effektivt og tilpasningsdyktig, og kan anvendes på tvers av mange industrier. Selv om teknologien foreløpig ikke har levd opp til all hypen, vokser det raskt i den industrielle verden, konkluderer CB Insights i denne ferske rapporten.

Fast Company

AI kommer for å ta industridesign

En algoritme kan vel aldri danke ut menneskelige designere? spør Fast Company. Og svarer: Å kom igjen, hvem er det vi prøver å lure? Vi er kjørt.

BBC

Kan data finne den tristeste hiten noensinne?

BBCs datajpournalist Miriam Quick testet ut Spotifys nye algoritme og lot den analysere mer enn 1000 låter for å finne de tristeste listetoppene - med overraskende resultat ('The algorithm is definitely on to something, but it’s not brilliant at coping with Lionel Richie'). (Via Redef)

The Atlantic

Hvorfor teknologi favoriserer tyranni

Kunstig intelligens kan viske ut demokratiets fordeler og ideen om frihet og likhet. Med mindre vi stanser det vil konsentrasjonen av makt hos en liten elite bare fortsette, mener The Atltantics Yuval Noah Harari.

Følg med på Norges digitalisering!

Du kan melde deg av nyhetsbrevet via linken i bunnteksten i nyhetsbrevet. Informasjon om våre retningslinjer for personvern finner du på vår hjemmeside.