Ukens 10 tech på nett

Den lille koden som kræsjet kloden. Elon Musk sett fra innsiden. Hackerne som eier de politiske meningene dine. Her er noe av det beste vi har lest om tech på nett denne uken.

Vi har radaren på informasjonsstrømmen der ute – nyhetsbrevene, bloggene, publikasjonene – så du skal vite hva du må lese for å være oppdatert på morgenmøtet. Her er noen av de beste internasjonale sakene vi leste om teknologi denne uken, som du kanskje ikke har fått med deg. For norske godbiter kan du følge med på Nyhetsstrømmen vår på forsiden. Vi tar gjerne i mot  tips på perler vi ikke har oppdaget til post@digitalnorway.com.

God helg!

Her er ukens stockphoto, fra Naha i Japan, med stikkord “digitalisering”:

(Jens Johnsson/Unsplash)

 

 

Kilder

1

Wired

Hva driver Elon Musk?

Han er en av techindustriens høyest profilerte og mest kontroversielle typer. I denne Wired-artikkelen forteller familien, venner og kolleger bakomhistorien om Elon Musk.

2

Smithsonian Magazine

De kvinnelige kodeknekkerne som avslørte russiske spioner

Da Den kalde krigen var på sitt kaldeste, forsøkte USAs hemmeligste kontraspionasjeprosjekt å knekke uløselige koder. Smithsonian gjenforteller.

3

The Washington Post

Jack Dorsey gjenoppfinner Twitter

I dette Washington Post-intervjuet sier Twitter-sjef Jack Dorsey at han tenker på hvordan sosiale medier-plattformen kan motarbeide hatefulle ytringer, mobbing og falske nyheter, inklusive prominente brukere som Alex Jones og Infowars.

4

Technology Review

'Nevropolitikk'-konsulentene som hacker velgernes hjerner

Technology Review har snakket med ekspertene som sier de kan tolke de politiske signalene du selv ikke klarer å uttrykke, fra signaler du ikke vet du sender ut.

5

The New York Times

Los Angeles begynner med kroppsskannere på buss og bane

I denne reportasjen ser vi hvordan Los Angeles blir første amerikanske by til å iverksette et nettverk av kroppsskannere, i et forsøk på å forhindre terrorangrep på buss- og banestasjoner.

6

Harvard Business Review

Hva dataforskere egentlig driver med

Moderne dataforskere kommer til å revolusjonere sektorer fra handel, telekom og landbruk, til helse, transport og straffesystemet. Men hva driver egentlig 'data scientists' med? Det er ikke bare om 'deep learning', nemlig.

7

NextWeb

MIT laget nettopp en AI for bilderedigering som bytter ut bakgrunnen i bilder

Den hellige gral er funnet. MITs Computer Science and Artificial Intelligence Lab (CSAIL) har utviklet et AI-assistert bilderedigeringsverktøy som automatiserer objektvalg.

8

Wired

Den ufortalte sannheten om Notpeya, historiens skadeligste cyberangrep

Stengte havner. Paralyserte selskaper. Lammede myndigheter. Wired forteller den spennende historien om hvordan en enkel liten kode kræsjet kloden.

9

Medium

50 ting jeg lærte fra HPs bedriftskultur

Brian Armstrong har lest biografien om HP-grunnleggerne Bill Hewlett (og Dave Packard som et case i hvordan bygge vellykkede produkter og skape pågående innovasjon på kryss av mange forretningsfelt. HT Redef)

10

Digital Trends

Hvordan lidar skal forbedre sikkerhet i tungtransport

Digital Trends redegjør for hvordan lidar-teknologi - altså laserdrevet radar - kan hjelpe profesjonelle sjåfører med å bedre trafikksikkerheten.

Følg med på Norges digitalisering!

Du kan melde deg av nyhetsbrevet via linken i bunnteksten i nyhetsbrevet. Informasjon om våre retningslinjer for personvern finner du på vår hjemmeside.