Ukens beste tech

Den digitale alderen kortslutter ikke barnehjerner. Kunstig intelligens redder folk i koma. Den svenske oppskriften på avsindig suksess. Disse og andre innsikter har vi luket ut fra den siste ukens beste teknologisaker.

Vi har radaren på informasjonsstrømmen der ute – nyhetsbrevene, bloggene, publikasjonene – for at du skal være best oppdatert på morgenmøtet. Her er noen av de beste internasjonale sakene vi leste om teknologi sist uke, som du kanskje ikke fikk med deg. For norske godbiter kan du følge med på Nyhetsstrømmen vår på forsiden. Vi tar gjerne i mot tips på perler vi ikke har oppdaget til post@digitalnorway.com.

Ha en god uke!

Her er ukens utvalgte stockphoto med stikkord “digitalisering”:

(Foto: Matthew Henry/Unsplash)

Kilder

The New York Times

Silicon Valley kaster seg på treningsbølgen. Og det koster deg dyrt.

Hjemmetreningsutstyr var en gang forvist til garasjen og kjelleren. Med litt hjelp fra Silicon Valley-ingeniører kommer det nå til en stuevegg nær deg, rapporterer New York Times.

CNET

Hva skjedde egentlig med Equifax?

En lekse for alle som lagrer persondata: Fjorårets store sikkerhetsskandale skapte bølger over hele verden, da Equifax mistet kontrollen over persondataen til 147 millioner amerikanere. Et år senere er dataene fortsatt ikke sikret.

TechRadar

På innsiden av Nokias 5G-fabrikk

Nokias fabrikk i Oulo har vært involvert i hver eneste generasjon av mobilteknologi. Techradar tar oss med på innsiden av den hardt prøvede mobilprodusenten, som likevel kommer til å være sentral i utviklingen av 5G-nettverk.

The Wall Street Journal

Hva Apple gjør etter iphonen

I dag er 'wearables' en ganske liten del av Apples forretninger. Men Christopher Mims tror det kommer til å bli en viktigere inntektsdriver og lojalitetsskaper for selskapet enn Iphonen.

Project Syndicate

Løftene og fallgrubene ved AI

Med mindre fordelene ved AI-revolusjonen fordeles jevnt, vil det føre til at teknologier som ellers vil skape høyere produktivitet, inntekstvekst og masse jobber ikke brukes slik de burde, argumenterer en innovasjonsprofessor og en McKinsey-direktør i denne kronikken.

McKinsey

Derfor er datakultur er viktig

Organisasjonskulturen kan akselerere og styrke anvendelsen av analyse og styre selskaper vekk fra risikable resultater. I denne velskrevne rapporten peker McKinsey på 7 prinsipper som underbygger en sunn datakultur.

The New York Times

Den Store Myten om tenåringsangst

Slapp av, den digitale alderen ødelegger ikke hjernen til barnet ditt. En psykiater setter skapet på plass.

South China Morning Post

Legene: Pasientene våkner aldri. AI: Joda! Så våknet de.

Et kunstig intelligens-system utviklet i Beijing vil ikke erstatte legenes trente blikk, men kan spore hjerneaktivitet som er usynlig for det menneskelige øyet.

Venture Beat

Hvordan Sverige ble Europas hovedstad for lønnsomme exits

Spotifys IPO og iZettles oppkjøp for 2,2 milliarder dollar var bare de siste bevisene på at Sverige - som lenge har vært anerkjent som et hett oppstartsland - har giret opp enda et hakk. Venture Beat har analysert nabofolket.

McKinsey

The Automation Imperative

Mange virksomheter jobber jevnt og trutt for å automatisere driften. En ny undersøkelse forklarer hvorfor det er så essensielt å følge med på andres 'best practice' for å lykkes selv, og peker på 6 ting vellykkede selskaper ofte gjør.

Følg med på Norges digitalisering!

Du kan melde deg av nyhetsbrevet via linken i bunnteksten i nyhetsbrevet. Informasjon om våre retningslinjer for personvern finner du på vår hjemmeside.