Topp 10: Verdens beste artikler om teknologi

Det hemmelige møtet bak fremtidens flyvende taxier. Hvorfor Apple Watch 4 og andre dingser bringer helsevesenet inn i riktig årtusen. Hvordan allverdens halvsøsken finner hverandre gjennom genselskaper. Det er mye å hente fra denne ukens rundtur i verdenspressen.

Vi har radaren på informasjonsstrømmen der ute – nyhetsbrevene, bloggene, publikasjonene – for at du skal være best oppdatert på morgenmøtet. Her er noen av de beste internasjonale sakene vi leste om teknologi sist uke, som du kanskje ikke fikk med deg. For norske godbiter kan du følge med på Nyhetsstrømmen vår på forsiden. Vi tar gjerne i mot tips på perler vi ikke har oppdaget til post@digitalnorway.com.

God helg!

Her er dagens video, fra Mashable, som gir oss troen på at ikke all automatisering er skremmende:

 

Og her er ukens utvalgte stockphoto med stikkord “digitalisering”:

Impressive device. Clever professional young programmer standing in her modern futuristic office and feeling impressed while working in virtual reality glasses

 

Kilder

Foreign Affairs

When China Rules The Web

I nesten 50 år har USA drevet utviklingen av nettet. Nå har lederskaet i cyberspace skiftet hender til Kina, der president Xi Jinping har lagt frem planene for å gjøre Kina til en "cybersupermakt". Det er mange hindre, men Adam Segal forklarer hvorfor - gitt landets størrelse og teknologiske fremskridenhet - har en god sjanse til å lykkes.

Coding Geek

How does Shazam work

Har du lurt på hvordan Shazam virker? Hvordan den lille appen som ble kjøpt opp av Apple faktisk kan gjenkjenne hvilken som helt låt på bilradioen? Vi også. Derfor leste vi denne artikkelen, som forklarer det veldig bra, rett og slett.

Steve Blank

The Apple Watch – Tipping Point Time for Healthcare

Da Apple Watch 4 ble lansert i forrige uke var det ikke bare enda et nytt Apple-produkt. Det markerte helsevesenets inntog i dette årtusenet, skriver entreprenøren Steve Blank i dette innlegget. For raskere enn vi tror vil forbrukerdingser som Apple Watch, Fitbit og smarttelefoner transformeres til solide medisinske måleinstrumenter - med noen smertefulle og velpubliserte feilsteg langs veien.

Fast Company

In the 23andMe era, kids of sperm donors are finding each other

Tenk deg at du har en halvsøster eller ti du aldri har møtt. Nå avdekker kunder av selskaper som gir deg genetisk informasjon familiehemmelighetene sine. Så bruker de medfølgende sosiale nettverk til å ta kontakt med hverandre. Fast Company ble med på ferden.

AdWeek

How to Build Consumer Trust in the Fourth Industrial Revolution

Samtidig som teknologiske gjennombrudd som kunstig intelligens, tingenes internett og quantum computing ser ut til å kunne endre livene våre, har de også økt våre forventinger til personlige skreddersydde produkter. Dette er krevende for en stakkars markedsfører. Denne artikkelen mener markedsførerer må investere i forbrukerrettigheter, åpenhet, AI og mye annet for å finne den beste balansen.

Forbes

Every Company Is a Data Company

Datadrevne selskaper vil endre verden. Artikkelforfatterne forteller at at den virkelige historien om Facebooks verdifall er hvordan det sosiale nettverket bygget så mye verdi at det kunne tape 120 milliarder dollar og fortsatt være en av verdens mest verdifulle selskaper. Det er på grunn av makten som ligger i data. Facebook er et datadrevet selskap. Det må alle selskaper være.

Wired

Inside The Secret Conference Plotting To Launch Flying Cars

Wired tar oss med på innsiden av et meget ekslusivt møte: "Neste morgen begynte gruppen - som bestod av mer enn 100 ledere fra kjente high-tech-selskaper, forskningsinstitusjoner og investeringsselskaper - å jobbe med en enkelt, nærmest umulig utfordring: Gi liv til den unge luft-taxi-industrien."

New York Times

A Wise Man Leaves Facebook

Denne uken har teknoverden analysert i hjel betydningen av at Instagrams grunnleggere etter 6 år forlater Facebook. En av de beste er fra New York Times teknologikommentator Kara Swisher: "Å fremmedgjøre Systrom og Krieger slik var en feil, og at de forlater selskapet et dårlig tegn i et år fullt av dårlige tegn for Facebook. De trengte disse gutta mer enn noensinne."

TechCrunch

How aerial lidar illuminated a Mayan megalopolis

Ved å bruke lidar har arkeologer kartlagt tidligere usett ruiner av hele Maya-byer, og nye detlajer om deres komplekse sivilisasjoner.

Motherboard

Meet the Community Keeping Obsolete Supercomputers Alive

Superdatamaskinene som drev verden datarevolusjonen fremover for 30 år siden har funnet et nytt hjem hos en gjeng entusiaster - som gjerne ikke var født da maskinene ble bygget.

Følg med på Norges digitalisering!

Du kan melde deg av nyhetsbrevet via linken i bunnteksten i nyhetsbrevet. Informasjon om våre retningslinjer for personvern finner du på vår hjemmeside.