Styring i praksis (OKR)

Målstyring med OKR

OKR-rammeverket benyttes på litt ulike måter hos ulike virksomheter. Enkelte har ett sett med OKR for alle nivåer og avdelinger i virksomheten, mens andre har egen OKR for hver avdeling og for hver ansatt. Noen bruker egne verktøy for oppfølging av OKRene, mens andre har de på en tavle i rommet eller i et delt dokument. Gjør det som passer best for din virksomhet.

Det viktigste når du skal implementere OKR, er at du starter med å sette tydelige mål og deretter justerer underveis. Ikke forvent å lage perfekte OKRer fra første dag. Da vil du aldri komme i gang!

Noen praktiske tips

  • Bruk OKR-formelen: «jeg skal <ambisjon> som måles ved <målbare resultater> (f.eks. «jeg skal skape en fantastisk brukeropplevelse som måles ved 50.000 nye brukere i Q2»)
  • Sett noen til å være ansvarlig for hver ambisjon, målbart resultat og initiativ – den ansvarlige trenger ikke gjøre alt, men er ansvarlig for fremgang
  • Ikke knytt OKR til bonuser eller andre belønninger
  • Bruk OKRene dine daglig i møter og til å holde fokus
  • Vær transparent slik at alle i virksomheten kan se alles OKR

I figuren under kan du se et OKR-eksempel.

Rammeverk

Vil du ha litt mer informasjon om OKR-rammeverket og tips til hvordan du kan selv kan ta det i bruk? Da kan du laste ned filen under.