Prosjektstyring og oppgavestyring

Prosjektstyring og oppgavehåndtering

Prosjektstyring og oppgavehåndtering har lenge vært gjort på alt fra Post-it-lapper til notatblokker og Excel-ark. Dette kan funke, men kan bli spesielt krevende hvis det er flere som jobber sammen. Ikke minst hvis man jobber fra forskjellige lokasjoner. Digitale verktøy kan ofte gjøre dette mye mer effektivt.

Hvordan funker digital oppgavestyring i praksis?

Se for deg at du skal i gang med et nytt prosjekt sammen med et team på fem personer. For å sikre at ting går etter planen ønsker du enkelt å delegere oppgaver til de andre, sette deadlines, se fremdrift, og se hvilke oppgaver de andre holder på med. I tillegg ønsker du at en automatisk varsling blir sendt til de teammedlemmene som ikke overholder fristen. Høres effektivt ut, ikke sant?

Alle disse behovene kan enkelt bli løst ved å ta i bruk et egnet prosjekt- og oppgavestyringsverktøy.

Forskjellige typer verktøy avhengig av ditt behov

Hensikten med oppgavestyring er å sikre fremdrift og effektiv drift i de oppgavene du har ansvar for. Likevel vil det være forskjellige behov for type verktøy avhengig av hvor kompleks oppgaven som skal løses er.

De enkleste verktøyene er like enkle som delte «to-do-lister», og de mest avanserte verktøyene har nok funksjonaliteter til å kunne styre alt i store prosjekter.

Mulige verktøy er: Trello, Wrike, Notion, Smartsheet, Asana, Basecamp, Jira, Projectplace, Microsoft Planner, Microsoft Project.

Se video om prosjektstyring og oppgavehåndtering her

Tips – utnytter du mulighetene i lisensene dine?

OneDrive gir deg trygg fillagring, sikker deling og én enkelt plattform for samarbeid. Med alle filene dine lagret i skyen kan du enkelt finne fram til dem når du har behov for det uansett hvilken enhet du bruker, og du kan dele dem med hvem du vil.

Planner er integrert med programmene i Office 365-pakken og utviklet med tanke på virksomheter som har behov for å organisere gruppearbeid hvor flere personer er involvert. Med Planner er det enkelt å organisere arbeidet, tildele og følge opp oppgaver i prosjekter og team. Verktøyet er svært brukervennlig og gir en god visuell oversikt.

Sway gjør det enkelt å lage profesjonelle presentasjoner og dokumenter. I programmet følger det en rekke maler til både intern og ekstern bruk, og du har også muligheten til å lage presentasjoner fra bunnen av.