Maskinene som ikke vil jobbe sammen

Maskinene som ikke vil jobbe sammen  

La oss se på et annet enkelt eksempel, for å oss inn i industriens verden. 

Si at du har en fabrikk og er avhengig av to ulike maskiner for å produsere varene dine. Du mistenker at produksjonen kunne vært mye mer effektiv dersom de to maskinene hadde jobbet bedre sammen. Men maskin A og maskin B er laget av to ulike utstyrsprodusenter, og er koblet til hvert sitt separate datasystem. Du har masse data om hver av dem, men ingen enkel måte å sammenligne og analysere på tvers av systemene. Du merker at noe ikke er som det skal, men du vet ikke helt hvor du skal begynne å lete etter årsakene. 

En industriell dataplattform kan samle og lagre dataen fra både maskin A og maskin B, og legge den frem på en måte som åpner for sammenligning, modellering og deling. Ikke bare det, men du kan også kombinere dataen med data fra det du ellers måtte ha av relevant programvare, verktøy og databaser.  

Med andre ord: Plattformen lar deg samle all dataen din og gjøre den øyeblikkelig tilgjengelig på ett og samme sted. Når dataen er samlet kan du koble til ulike verktøy som lar deg optimalisere produksjonen og vedlikeholdet av maskinene. Ved å kombinere og visualisere dataene, kan du dessuten oppdage nye sammenhenger og innsikter, og kanskje til og med helt nye måter å jobbe og samarbeide på.