Hvilken løsning passer for din bedrift?

Hvilken løsning passer for din bedrift? 

Hva slags løsninger som kan hjelpe bedriften din med å skape verdi ut av data, avhenger som sagt helt av hva det er dere ønsker å oppnå. Det finnes ingen fasit. 

Det finnes massevis av relevant programvare og teknologi på markedet som bedrifter kan benytte seg av. Vi har allerede nevnt interaktive 3D-modeller basert på spillmotorer som et eksempel. I samme teknologi-landskap finner du løsninger for virtuell og utvidet virkelighet (VR og AR). Alt fra små maskindeler til hele oljeplattformer kan gjenskapes digitalt på denne måten og brukes til trening, simulering, vedlikehold, optimalisering eller hva du måtte ønske.  

Det er nesten bare fantasien som setter grenser her – du kan få utviklet alt fra programmer som bruker kunstig intelligens til å løse kompliserte problemer, og som bare dataekspertene skjønner seg på, til helt enkle mobilapper som ligner på dem du bruker privat til daglig. Noen eksisterende programmer er såkalt «open source» og kan brukes, integreres, endres og tilpasses som dere vil. Andre koster penger og kan være mer rigide. Store eller veldig spesialiserte selskaper vil på sin side kanskje bygge sine helt egne løsninger, med en kombinasjon av ulike teknologier, for å oppnå deres spesifikke mål.