Filmkveld i smarthuset

Filmkveld i smarthuset 

Se for deg at du har et smarthus som kan styres via en mobilapp, og at du skal gjøre klart for en hyggelig filmkveld.  

I stedet for at du må gå rundt og vri på ørten dimmere og panelovner mens du sjonglerer de fire ulike fjernkontrollene til hjemmekinoen, lar appen deg justere lyset og varmen, skru av musikken og starte filmen – alt sammen fra mobilen, uten at du trenger å forlate godstolen.  

Alle de ulike smart-dingsene er laget av ulike produsenter og utfører vidt forskjellige funksjoner (lyspærer, panelovner, høyttalere og så videre). Likevel har du full kontroll fra mobilappen, fordi det er lagt til rette for at det hele kan kobles opp mot samme grensesnitt. 

En industriell dataplattform fungerer på mange måter etter samme prinsipp. La det være sagt at en industriell dataplattform er mye kraftigere og mer komplisert enn en gjennomsnittlig smarthus-app. Men grunntanken er den samme, nemlig å samle og tilgjengeliggjøre alle selskapets data og funksjoner slik at de enkelt kan sammenlignes og tas i bruk, på kryss og tvers. Man kan til og med gi tilgang til plattformen gjennom applikasjoner som minner om en forbruker-app.