Den digitale grunnmuren

Den digitale grunnmuren

man operating laptop on top of table
Foto: benchaccounting/Unsplash.com

Det er få ting som er mer frustrerende og ulønnsomt enn trege datamaskiner, ustabilt internett og printere som ikke gjør som de skal.

Før du kan få fart på digitaliseringen, må bedriften få på plass en robust, stabil og sikker digital grunnmur og infrastruktur. Jo mer digital bedriften blir, desto viktigere blir denne grunnmuren.

Dette må du få på plass

Infrastrukturen består som regel av datamaskiner, forskjellig programvare, internett, eksterne skjermer, tastaturer, mobiltelefoner og printere. Hva slags programvare som finnes, vil du lære mye mer om i løpet av veiviseren.

Mange små bedrifter vil her gjøre mye selv i starten. I en liten bedrift trenger du ofte bare en datamaskin med riktig programvare og internett for å gjøre jobben. I takt med at antallet ansatte og kontoret vokser, vil en imidlertid før eller siden oppdage at dette også er et eget fag. En god IT-leverandør som forstår både de menneskelige og forretningsmessige behovene kan være nyttig for å gjøre det så effektivt som mulig å få på plass den digitale grunnmuren.

Hvor godt er godt nok?

De fleste erfarer fort at det sjeldent er lønnsomt å gå for det rimeligste alternativet når det kommer til IT-utstyr, men det å kjøpe bra nok og hensiktsmessig utstyr kan fort gå hardt ut over likviditeten. Det finnes flere gode ordninger som for eksempel leasing, noe som gjør det mulig å spre kostnadene over en lengre periode.

Det går også an å kjøpe brukt. Det finnes flere leverandører som tilbyr brukte produkter som er kvalitetssjekket. Ofte tilbyr disse også innlevering av gammelt utstyr.

Når du setter opp alt fra datamaskiner, mobiltelefoner og trådløse nettverk, er det imidlertid én ting du må være bevisst på; at det gjøres på sikkert vis.