Applikasjoner

Applikasjoner 

En applikasjon gir et grensesnitt for å samhandle med bedriftens data. Både dashbord og visualiseringer kan derfor være eksempler på applikasjoner. Alt dette overlapper, men vi kan likevel ikke redusere én av dem til noen av de andre.  

Felles for applikasjoner er at det handler om å gjøre bedriftens data tilgjengelig og brukbar for mennesker og maskiner.  

Når du bestiller en flyreise via Finn.no, henter nettsiden eller appen inn flyavganger og priser fra en rekke ulike flyselskaper via API-er, og gir deg en liste med resultater som du kan sortere etter relevans og pris. Når du så bestiller billetten, får du ting til å skje: Penger trekkes fra kontoen din, setet reserveres hos flyselskapet, en bekreftelse og reisedokumenter sendes til e-postadressen din.  

Dette er ikke ulikt hvordan en applikasjon kan fungere i bedriftssammenheng. Tenk at de ulike flyselskapene representerer datakildene dine. Gjennom applikasjonen blir disse dataene løftet frem og gjort tilgjengelige for deg, og du kan få ting til å skje.  

Kort fortalt: Applikasjoner lar deg – samt dine programvareløsninger – jobbe med bedriftens data, og integrere data i arbeidet.