10 gode råd om innhold

mann med laptop
Foto: Johnér

10 gode råd om innhold

Tenk på målgruppen din når du utformer innhold, og bruk en tone som passer målgruppen.

Usikker på hva som treffer? Søk gjerne opp konkurrentene dine for å se hvordan de formulerer seg.

10 råd om hvordan du kan gjøre innholdet ditt bedre

  1. Skriv korrekt og bruk aktivt språk. Henvend deg direkte til mottaker og bruk du, deg og dine fremfor man (og send oss gjerne en tilbakemelding​ om du finner skrivefeil i dette kurset).
  2. Folk skanner tekst på nett. Du har gjerne mindre enn ett sekund på å fange interessen deres. Kom raskt til poenget, bruk underoverskrifter og gjerne punktlister for å hjelpe leseren til å finne det hen ser etter.
  3. Du har større sjans for å nå fram med budskapet ditt om folk kan relatere seg til det. Spiss budskapet til den du vil nå, og våg å være personlig.
  4. Markedsføring koster penger. En Facebook-post når ikke langt om du ikke «putter penger på den». Sett deg inn i hvordan Facebook Business Manager fungerer for å få best resultat.
  5. Godt innhold som engasjerer er billigere å spre. Vær bevisst og bruk tid og ressurser på design, videoer, bilder, språk og budskap i markedsføringen (tjenester som Canva kan hjelpe her).
  6. Invester i et godt kamera, og ta alltid flere bilder i både landskap- og portrettmodus. Da kan du tilpasse bildene dine til kanalen du skal bruke bildet i.
  7. Innlegg med bilder får mange flere treff enn innlegg uten bilder, og innlegg med videoer får oftest flere treff enn innlegg med bare bilder, MEN; bildene og videoene bør være av god kvalitet.
  8. Test gjerne ulike formater i ulike kanaler. Prøv deg frem ved å legge ut for eksempel en video på LinkedIn eller å benytte deg av live stream på Facebook. Se deretter hvilke tall du får, og vurder om det er noe som kan fungere til å nå flere.
  9. Snakker du om andre? Tagg de, så er det godt mulig at de deler videre – og øker spredningen!
  10. Sørg for at du har gode titler som fanger interessen til leseren, for eksempel “10 gode råd om innhold” 😜.