fbpx

Setninger til morgenmøtet

«Nei, Norge er ikke digitalisert» og andre brannfakler om digitalisering den siste uken.

Ferske innspill og utspill om norsk digitalisering

“Definisjonen av galskap er å gjøre det samme om igjen og forvente et annet resultat. En bør tenke seg om flere ganger før man blir med på et slikt fremtidig gigant-prosjekt”.
Byråd Robert Steen mener at en felles kommunal helsejournal er viktig, men at Akson med en prislapp på 11 milliarder er blitt en kjempeelefant i sykehusrommet. (Dagens Medisin).

«Mer data og ny teknologi gjør at vi kan ta stadig flere beslutninger basert på objektive data fremfor subjektive, menneskelige vurderinger. Det en god idé – hvis menneske og maskin har tilgang på samme informasjon.» Doktorstipendiat Andreas Ulfsten synes ikke maskinen alltid vet best (DN).

«Ta en innovativ og dristig teknologiidé, tilsett en ekstrem dose kapital og grådighet, og plutselig kan man få en pervertering av et teknologiselskap som ikke nødvendigvis bidrar til å gjøre verden til et bedre sted.»
Anne Worsøe mener «Verstingliste» avslører mangel på sosial ansvarlighet i de største teknologiselskapene (DN).

«Teknologer vil prege samfunnsutviklingen – selv om de ikke sitter i regjeringen.»
Tormod Haugstad i Teknisk Ukeblad forklarer hvorfor ingeniører ikke vil inn i politikken, og hvorfor de endrer verden likevel (Digi).

«Nei, Norge er ikke digitalisert».
Norge er bare deldigitalisert og i høyeste grad skjevdigitalisert, med distriktene i bunn, sier Selbu-orfører Ole Morten Balstad (Adressa).

Vil du motta denne oppsummeringen sammen med ukens største tech-snakkiser og -anbefalinger fra digitaliseringens verden rett i innboksen? Abonner på Ukens Bits & Bytes, Norges beste nyhetsbrev om teknologi.

Følg med på Norges digitalisering!

Du kan melde deg av nyhetsbrevet via linken i bunnteksten i nyhetsbrevet. Informasjon om våre retningslinjer for personvern finner du på vår hjemmeside.