fbpx

Setninger til morgenmøtet

"Tay utviklet seg til å bli både kvinnehater, antifeminist. Tay hyllet også Hitler", og andre brannfakler om digitalisering fra den siste uken.

Ferske innspill og utspill om norsk digitalisering

Dagens lover gjør det umulig å gjennomføre Astrups digitaliseringsstrategi.” Dataforeningen mener at skatterapportering per post og bøter ved manglende printer er blant eksemplene på hva Astrup må rydde opp i før digitaliseringsstrategien for Norge kan gjennomføres (Digi).

Byggenæringen og Norge kan spare enorme summer hvis vi utnytter det fulle potensialet som ligger i digitalisering og smart samhandling.” Det offentlig-private samarbeidet Opptrinn skal få byggenæringen inn i riktig årtusen (Doga).

“Tay utviklet seg til å bli både kvinnehater, antifeminist. Tay hyllet også Hitler”. Petter Bae Brantzæg bruker Microsofts chatbot Tay for å understreke at teknologien ikke er kjønnsnøytral, og sammenligner den med da Frankensteins monster drepte den lille jenta for 200 år siden (Aftenposten).

“Tenk før du googler”. Abelias Ingrid Somdal-Åmodt Vinje spør hvorfor å søke etter verdens største pattedyr eller Asias minste øy kan være så farlig, og ber oss tenke selv først (Abelia).

“Det er ikke alle ingeniører som tenker at de kan styre sementovner og politikk og fisk”. Gard Paulsen har skrevet høstens mest interessante biografi – om kybernetikk, hummer og sement, mener Simen Gonsholt (D2).

“Min filosofi er at når en dør lukkes så åpnes en annen, men mange blir ofte stående lenge og se på den lukkede døren, slik at de ikke ser hva som har blitt åpnet opp for dem.” Mennesker mener det er tungt å endre rutiner og arbeidsvaner, sier Kjetil Lund-Hansen i CapGemini (CW).

“Digital didaktikk, takk. Teknologisk tungsinn kommer det lite godt ut av”. Paolo Haaland Scarbocci ved UiS mener vi kan kombinere det beste fra den nye og den gamle verden for å utvikle didaktikken, kunsten å lære, og styrke undervisningen (Stavanger Aftenblad).

 

Vil du motta denne oppsummeringen sammen med ukens største tech-snakkiser og -anbefalinger fra digitaliseringens verden rett i innboksen? Abonner på Ukens Bits & Bytes, Norges beste nyhetsbrev om teknologi.

Følg med på Norges digitalisering!

Du kan melde deg av nyhetsbrevet via linken i bunnteksten i nyhetsbrevet. Informasjon om våre retningslinjer for personvern finner du på vår hjemmeside.