Setninger du kan bruke i morgenmøtet

"Ja, har du egentlig tatt backup av livet ditt, siden nettet lider av massiv hukommelsessvikt, er dement og råtner på rot?" og andre setninger om norsk digitalisering du kan bruke ved kaffemaskinen og på morgenmøtet.

Telenor-sjefen mener 5G utløser den perfekte stormen (E24) og lager sammen med Nokia 5G-pilot i Danmark (Telenor). Men digitalisering er så krevende. På sykehuset i Oslo skanner 30 personer papir på fulltid, til tross for hauger av datasystemer (TU). Ja faktisk herjes Helse-Norge av manglende digitalisering og helt elendig informasjonsflyt (TU). Da hjelper det heller ikke at Helse Midt-Norges nye IT-plattform til 2,7 milliarder kalles amatørmessig og elendig av danskene som allerede bruker det (Digi). Og faktisk er rask hjelp til pasienter viktigere enn at pasientjournalen deres kan komme på avveie (Sykepleien). Også årets Bylarm-konferanse handler om digitalisering – altså av musikkbransjen: Are we the robots? (Ballade). Og det er bra, for forskere sier at vi faktisk må snakke mer om digitalisering (Forskning.no). Det gjør heldigvis norsk næringsliv, som brukte totalt nær 40 milliarder kroner på forskning og utvikling i 2017, med IT-bransjen ensom i front (CW). Digitaliseringsministeren kunne med andre ord latt være å dra til Silicon Valley for å lære om digitalisering, men bare dratt til Brønnøysund (Dagensperspektiv). Så her er 3 ting virksomheter må gjøre for å lykkes med den plagsomme digitaliseringen (Innomag). Problemet er at nordmenns naive forhold til teknologi kan svekke vårt viktigste konkurransefortrinn, tillitsfullheten vår (Digi). For selv om internett er flaut, frustrerende og ydmykende, er det også nyttig for de av oss som ikke er tekniske vidundere (Digi). Ja, har du egentlig tatt backup av livet ditt, siden nettet lider av massiv hukommelsessvikt, er dement og råtner på rot? (D2). For hvis vi et sekund løfter blikket fra smarttelefonene våre så vil vi innse at konsekvensene av at et samfunn over tid ikke dokumenterer seg selv kan bli fatale (DN). Regjeringen har uansett lansert ny strategi for å styrke Norges digitale sikkerhet (Regjeringen) og et utvalg foreslår et nasjonalt IKT-sikkerhetssenter (Digi). Og kanskje er det en trøst at Telenor kobler Office 365 med telefoni- og mobilintegrasjon direkte i Microsoft Teams, slik at vi kan bruke pc-en som mobiltelefon (Bodøposten). Det er også andre smarte norske selskaper. Super Radio, for eksempel, utvikler 5G som lar båter «snakke med» hverandre (Smartinnovation). Mens norske droner både har samlet inn unike data om livet i sjøen (Akvaplan/Niva) og skal sjekke skip for sprekker og rust (Gemini). Noen norske studenter har lansert løsning for isfrie veier – for du har vel hørt om piezoelektrisitet? (Bygg.no). Vil du ha flere selskaper kan du  sjekke ut DNs nye database med 103 smarte norske løsninger som vil prege våre liv og jobb i fremtiden (DN). Vi høres igjen neste uke, og bare la lyset stå på: Et nytt nasjonalt datasystem i kraftbransjen gjør det enkelt (strømlinjeformet) å skifte strømleverandør – hver time om du vil (E24).

Vil du ha denne listen, ukens snakkiser, oppsummeringer og anbefalinger fra digitaliseringens verden rett i innboksen ? Abonner på vårt gratis nyhetsbrev Ukens Bits & Bytes her.

Følg med på Norges digitalisering!

Du kan melde deg av nyhetsbrevet via linken i bunnteksten i nyhetsbrevet. Informasjon om våre retningslinjer for personvern finner du på vår hjemmeside.