Setninger du kan bruke i morgenmøtet

"Fortsatt er det full fyr i kampen om den nye etterretningsloven, etter at forsvarministeren forsøkte seg på en relativt frisk definisjon av demokratiet" - og andre setninger om norsk digitalisering du kan bruke ved kaffemaskinen og på morgenmøtet.

Det vil være dramatisk, fryktelig dyrt og forsinke 5G-utbyggingen om Huawei kastes ut av Norge nå (DN). Og kanskje er pisken mot akkurat Huawei for streng, for det vil alltid være sikkerhetsrisikoer ved slikt utstyr enten det er kineserne eller andre som har levert det (DN). Britene har for eksempel konkludert at Huawei-risikoen kan håndteres, og de har overlegen innsikt gjennom etterretningssamarbeidet Five Eyes (Financial Times). Men før noe avgjøres vil Senterpartiet ha på det rene om First House, slik de ulne svarene tyder på, hadde Huawei som kunde mens Justisminister Wara var partner der (Digi). Fortsatt er det full fyr i kampen om den nye etteretningsloven, etter at forsvarminister Bakke Jensen forsøkte seg på en frisk definisjon av demokratiet (Aftenposten). Riksadvokat Tor-Aksel Busch ber Forsvarsdepartementet om å kaste forslaget om ny lov i søppelbøtta og skrive et nytt (Dagbladet). Nei, regjering er ingen spøk: Ap’s Torstein Tvedt Solberg hevder det er felt en «brutal dom» over regjeringens digitaliseringspolitikk i Digital Evolution Index 2017 (Dagbladet). Det synes digitaliseringsminister Astrup er en digital skivebom fordi indeksen har Norge på topp (Dagbladet). Også Abelia synes digitaliseringsministeren gjør intelligente ting (Digi). Mens politiet trekker seg fra Regjeringens samarbeidsorgan for digital forvaltning fordi det er bortkastet tid (digi). Rambøll-direktøren tror digitalisering gjør at Norge ikke lenger er et høykostland – så glem distriktspolitikk og sats nasjonalt! (TU). Autonome nanodroner, hologramteknologi og slangerobotikk var bare noen av idéene som fikk støtte fra et offentlig designprogram (Innomag). Boligsalg går raskere i sosiale medier (Byggmesteren).. En amerikansk lovendring kan tvinge selskaper til å bryte GDPR (Digi). Odeon i Oslo er verdens første 5G-baserte kino (4RFV International Broadcast News). Danske kommuner importerer en norsk chatbot som en norsk professor har anbefalt å skrote, fordi de ikke vil finne opp kruttet på nytt (Digi). 33.000 nordmenn er sovende bredbåndsbetalere (CW). Likevel flytter trolig 30.000 bedrifter  til skyen i år (CW).

Vil du ha denne listen, snakkiser,  oppsummeringer og anbefalinger fra digitaliseringen verden rett i innboksen hver uke? Da kan du abonnere på vårt gratis nyhetsbrev Ukens Bits & Bytes her.

Følg med på Norges digitalisering!

Du kan melde deg av nyhetsbrevet via linken i bunnteksten i nyhetsbrevet. Informasjon om våre retningslinjer for personvern finner du på vår hjemmeside.