fbpx

Setninger til morgenmøtet

"Folkens, vi har beveget oss inn i The Wonderful Year of No!", og andre brannfakler om digitalisering den siste uken.

Ferske innspill og utspill om norsk digitalisering

“Regjeringen gjør etikk kult igjen.” I forbindelse med den nye meldingen om kunstig intelligens mener Leonora Bergsjø og Inga Strumke mener Norge har et utmerket utgangspunkt for å lykkes med kunstig intelligens, takket være digital kompetanse i befolkning og næringsliv (Digi).

“Folkens, vi har beveget oss inn i The Wonderful Year of No!“. Helena Brodtkorp mener vi i år kan si nei takk til både folk og muligheter, og pushvarsler, uten å komme med så mye som en halvdårlig unnskyldning (DN).

“Jeg sendte mitt DNA til USA. Nå angrer jeg.” For 20 år siden sendte Eirik Solheim spyttet sitt til 23andme. I dag angrer han. Mest på prinsipielt grunnlag (NRK Beta).

“Politikere, teknologileverandører og glade amatører har sauset sammen et dataopplegg i barneskolen som i beste fall kan kalles uansvarlig.” Christian G Falch synes han møter “en lite gjennomtenkt offentlig IT-cocktail” hvor ansvaret for den såkalte digitale dannelsen blir overlatt til de store programvareleverandørene (NRK Ytring).

“Det er ikke bare den kunstige intelligensen som feiler som bør bekymre oss, også den som aldri gjør feil bør vekke vår uro”. Catharina Nes mener vi kan havne i intelektuell gjeld til kunstig intelligens, som vil kunne finne ut av hva som løser problemer lenge før vi forstår hvorfor det faktisk virker (DN).

 

Vil du motta denne oppsummeringen sammen med ukens største tech-snakkiser og -anbefalinger fra digitaliseringens verden rett i innboksen? Abonner på Ukens Bits & Bytes, Norges beste nyhetsbrev om teknologi.

Følg med på Norges digitalisering!

Du kan melde deg av nyhetsbrevet via linken i bunnteksten i nyhetsbrevet. Informasjon om våre retningslinjer for personvern finner du på vår hjemmeside.