Setninger du kan bruke i morgenmøtet

"Over hele Norge står de, antennene som fanger opp norsk mobiltrafikk, levert av Huawei som nå bannlyses i land etter land" - og andre setninger om norsk digitalisering du kan bruke ved kaffemaskinen og på morgenmøtet.

Over hele Norge står de, antennene som fanger opp norsk mobiltrafikk, levert av Huawei som nå bannlyses i land etter land (DN Magasinet). Norges nye Sikkerhetslov kan faktisk åpne for å bannlyse hele Huawei (DN). Kinesiske trusler er uansett overflødig, for vi har for lengst innsett alvoret i å tulle med Kina (DN). Jonas Gahr Støre foretrekker et nordisk industrisamarbeid om 5G – så slipper vi hele Huawei-diskusjonen (VG). Som Støre synes stadig flere – men fortsatt under halvparten av – statlige ledere at digitalisering er viktig (CW). Ikke dumt med litt kompetanseheving, nei, så lenge Staten kaster bort milliarder på mislykket digitalisering (Dagbladet). Faktisk havner halvparten av alle offentlige IKT-prosjekter i trøbbel (TV2). Nøkkelen til god digitalisering av nasjonen er faktisk næringsklynger og omstillingsmotorer, der kunnskap fra de beste miljøene spres på tvers av faggrenser (Khrono). Til og med for Erna Solberg er «Deling av data» blitt et begrep (Digi). Hun og Regjeringen vil at det offentlige skal øke gjenbruken av data, så vi slipper å oppgi den samme infoen så mange ganger (Regjeringen). Andre gode effekter av teknologi er både bedre intuisjon hos forskerne (Titan) og lavere renter (E24). Eller du kan gjøre som Ole Sauar, starte netthandel fra gutterommet og få to milliarder i omsetning (DN). Sandefjord har tatt hintet: Er de Norges mest digitale kommune? (CW). Telenor har alliert seg med Snøhetta for å lage en penere ruter (CW). Microsofts sikkerhetssjef ber oss bruke Internet Explorer (IE) på eget ansvar (CW). DNB slipper inn Google Pay og PayPal – men har fortsatt Apple i fryseboksen (Shifter). Høyesterett skal avgjøre om musikktjenesten Tidal, hvor Økokrim etterforsker angivelig datamanipulasjon, kan nekte å dele interne serverdata med politiet. (Aftenposten/NTB). MIT har forelsket seg i den norske proptech-sensasjonen Spacemaker (Shifter). Og visste du at dagens programmeringsspråk skylder mye til en 50 år gammel norsk oppfinnelse? (Forskning.no).

Følg med på Norges digitalisering!

Du kan melde deg av nyhetsbrevet via linken i bunnteksten i nyhetsbrevet. Informasjon om våre retningslinjer for personvern finner du på vår hjemmeside.