fbpx

Setninger til morgenmøtet

"Det vil være like komisk å snakke om 'digitalisering' som et konkurransefortrinn som vi nå synes det er å snakke om 'internett' som en fordel", og andre brannfakler om digitalisering den siste uken.

Ferske innspill og utspill om norsk digitalisering

“Å mene at et digitalt kirkeorgel kan erstatte et analogt er første skritt mot å mene at en digital kirke kan erstatte et fysisk kirkebygg”. Vårt Land tar stilling på lederplass og  forteller at kampen mot digitale orgler begynte på åttitallet (Vårt Land).

“Betongsperrer på Karl Johan hjelper ikke mot cybertrusler”, forklarer samfunnssikkerhetsminister Ingvil Smines Tybring-Gjedde, som innrømmet at passordet hennes til alt var Ingvil123 – før hun ble statsråd (Fri Fagbevegelse).

“Vi trenger en norsk teknologirevolusjon”. Terje Mjøs, konsernsjef i Visolit, sier han snakker på vegne av vanvittig mange når han etterlyser et kompetanseløft og flere satsinger i det offentlige, i utdanningsinstitusjonene og i privat næringsliv. Det stemmer jo at vi hørt det før (Finansavisen).

“Fasader er i ferd med å bli mindre viktige enn teknologien bak dem. Det glemmer mange næringsmeglerne.” Thomas Weeden, norgessjef Regus og Spaces, lurer på hvorfor meglere ikke selger proptech (Eiendomsmegleren).

«’Kunstig virkelighet’ er i siget – igjen. Men fortsatt finnes ingen ‘killer app’ som gjør at alle føler at de trenger VR-teknologien.” Kjetil Raaen ved Høyskolen Christiania stiller seg tvilende på om VR kommer lenger denne gang (DN).

“Det vil være like komisk å snakke om ‘digitalisering’ som et konkurransefortrinn som vi nå synes det er å snakke om ‘internett’ som en fordel”. Direktør for Innovasjon Norge i USA, Gro Eirin Dyrnes, synes det er på tide vi innrømmer at vi ikke helt har forstått hva digitalisering er for noe (Shifter).

“Norske elever trenger mer opplæring i å lese på skjerm, og de må utvikle gode digitale ferdigheter. Og hva med lærerne?”. Siw Olsen Fjørtoft ved Sintef Digital synes tiden er omme for debatt om skjerm eller papir i skolen (DN).

 

Vil du motta denne oppsummeringen sammen med ukens største tech-snakkiser og -anbefalinger fra digitaliseringens verden rett i innboksen? Abonner på Ukens Bits & Bytes, Norges beste nyhetsbrev om teknologi.

Følg med på Norges digitalisering!

Du kan melde deg av nyhetsbrevet via linken i bunnteksten i nyhetsbrevet. Informasjon om våre retningslinjer for personvern finner du på vår hjemmeside.