fbpx

Setninger til morgenmøtet

"I europeisk kringkastningshistorie er Dab-overgangen i Norge den største mediefloppen noensinne", og andre rykende ferske utspill om og med norsk digitalisering.

Ferske innspill og utspill om norsk digitalisering

“Heldigvis trenger man ikke reise langt for å komme til fremtiden – det holder å kjøpe en billett på danskebåten”, skriver Anders Waage Nilsen i WasteIQ, som har dratt til Aklundborg der masse ulike fabrikker utveksler ressurser (DN). “Så når vi nå har hatt kunnskapsløftet, lærerløftet, yrkesfaglærerløftet, eldreløftet og helseløftet; er det ikke det ikke nå også på tide å reise debatten om et politikerløft”, spør professor Tom Arne Trippestad, som foreslår å bruke en milliard på å få frem omstillingsdyktige politikere (Universitetsavisa). “Dab er en teknologisk katastrofe og det er ingen grunn til å rope hurra. I europeisk kringkastningshistorie er Dab-overgangen i Norge den største mediefloppen noensinne”, sier Leif Synnevåg, som snakker DAB-mafiaen midt i mot (Nettavisen). “Vi kan ikke bygge dekning fra hovedkontoret på Fornebu”, sier Bjørn Amundsen i Telenor, som kjører 80.000 kilometer i året for å måle mobildekningen (Bodøposten). “Et mindretall av kommunene blir stadig bedre på digitalisering, men mange andre er usikre på hvordan de skal gjennomføre digitaliseringsprosjekter og blir hengende etter”, mener Erik Olaf Johannessen i NITO, som har noen velmente råd (Drammens Tidende). “Skulle Ålesund kjøpt tilsvarende mange husbatterier fra Tesla, ville regningen samlet vært på om lag 1,8 milliarder kroner”, skriver DN om ‘kjempetermosen’ i Ålesund som tilsvarer 23000 Tesla powerwall-batterier (DN). “Internett er ikke for alle”, fastslår Andreas Grydeland Sulejewski, som mener digitale tjenester må universelt tilpasses  (Digi). “Jo mer jeg lærte, desto mer opphengt ble jeg i det groteske og katastrofale ved det at vi kaster så mye mat. Det er sykt”, sier Sophie Wiik, som startet appen Too Good To Go og berger mat i 12 land, og Fjong, som adresserer klesskam (DN). “Sosiale medier har endret valgkampen slik vi kjenner den. De som vil manipulere får alle fordelene av nettet, men liten risiko for å bli tatt,” sier Tore Tennøe i Teknologirådet, som mener manipulering av valg er den nye normalen (DN).

Vil du motta denne oppsummeringen sammen med ukens største tech-snakkiser og -anbefalinger fra digitaliseringens verden rett i innboksen? Abonner på Ukens Bits & Bytes, Norges beste nyhetsbrev om teknologi.

Følg med på Norges digitalisering!

Du kan melde deg av nyhetsbrevet via linken i bunnteksten i nyhetsbrevet. Informasjon om våre retningslinjer for personvern finner du på vår hjemmeside.