fbpx

Setninger til morgenmøtet

"Du kan velge å ikke ha en Facebook-profil, men du kan ikke velge bort å ha et fjes", og andre rykende ferske utspill om og med norsk digitalisering.

Ferske innspill og utspill om norsk digitalisering

“Du kan velge å ikke ha en Facebook-profil, men du kan ikke velge bort å ha et fjes”, hevder Ida Aalen, som påpeker at etterlyser muligheten til å forsvinne i mengden tross ansiktsgjenkjennings-teknologi (DN). Private aktører aldri vil tjene penger på å strekke fiber innerst i Brekkom eller Venabygda”, konkluderer Hilde Trosvik (SP) og mener Norge, som både verdens rikeste land og medlem FN bør ser på internett som en menneskerettighet. (Nationen).Det er galskap at et lite land skal måtte involvere tre forvaltningsnivåer for å gi folk fibernett”, mener Gudbrandsdølen (GD).“Digitale plattformer bidrar til å skape nye bedrifter, arbeidsplasser, mangfold og vekst – og må derfor primært sees på som en mulighet til å gjøre noe bra”, sier Håvard Bungum og Kristian Gulli Larsen, som synes problematiseringen av plattformøkonomien går over styr (Shifter). “Litt dyrere diesel og litt billigere hydrogen så er vi der”, sier Anstein Aa om hva som skal for at hurtigbåter med nullutslipp også skal være besparende (TU). “Den kinesiske modellen for etikk og dataforvaltning lager bedre AI enn vår, og dette tvinger oss inn i et digitalt dilemma. For hva har vi egentlig å stille opp med i utviklingen, når grunnverdier som personvern settes på spill?” spør Inga Strümke og Leonora Bergsjø (Dagbladet). “Administrerende direktør i Digital Norway Tor Olav Mørseth har rett når han roper ut: vi vil ha mer helsedata! Nå!” skriver John-Arne Røttingen og Christine Bergland, som mener at liv går tapt fordi  prosessen for å bruke helsedata til forskning er komplisert og tungvint (DN). “Elbuss-satsing kan koste oss fremtidens løsninger” skriver Gunnar Eskeland og Malin Arve ved NHH, som mener vi ikke vil se fremtiden for bare buss (DN). “Jeg undrer, er det beviser for at elevene lærer bedre med skjermen enn boka?” spør lektor Liv-Tone Nilsen, og undrer vel egentlig ikke så mye som hun gir uttrykk for (Dagbladet). “Oppgraderte vannkraftverk, pumpekraftverk, eksportkabler og fornuftig strømprising kan bli Norges beste bidrag til energiskiftet, hjemme og i EU” mener Even Bakke i Besteforeldrenes klimaaksjon (DN). “Er livet som småbarnsforeldre en eneste lang motbakke?” spør TU. Det måtte jo komme: el-barnevognen.

Vil du motta denne oppsummeringen sammen med ukens største tech-snakkiser og -anbefalinger fra digitaliseringens verden rett i innboksen ? Abonner på vårt gratis nyhetsbrev Ukens Bits & Bytes.

Følg med på Norges digitalisering!

Du kan melde deg av nyhetsbrevet via linken i bunnteksten i nyhetsbrevet. Informasjon om våre retningslinjer for personvern finner du på vår hjemmeside.