fbpx

Setninger til morgenmøtet

"Sosiale medier er blitt et slags Ekstremistan", og andre brannfakler om digitalisering den siste uken.

Ferske innspill og utspill om norsk digitalisering

Om noen bestiller et bygg, nytt eller rehab, der man ikke har mulighet for et åpent API for å ha data tilgjengelig, har man ikke bestilt et bygg for fremtiden.” Proptech Bergens Tommy Hagenes ser i glasskulen og hvordan proptech vil transformere byggebransjen (TU).

Sosiale medier er blitt et slags Ekstremistan“. Fra sjokkerende ondskap, sjikane, uvennlighet og ubetenksomhet til positiv deling av gleder og sorger. Her finner vi det verste og det beste, skriver Cristin Clemet (Aftenposten).

Helsesektorens gigantprosjekt Akson til 11,3 milliarder trenger en bredere offentlig debatt“. Arild Haraldsen mener vi må tenke nytt om digitaliseringen av helsesektoren (Digi).

“Jussen hindrer digitaliering“. Men juridiske hindre behøver ikke forsinke gode digitaliseringsprosjekter i årevis, skriver Arve Føyen og Trygve Skibeli (Finansavisen).

Myndigheter og forskningsinstitusjoner bør legge til rette for bred involvering av innbyggerne i diskusjoner om kunstig intelligens.” For eksempel kan overvåkingssystemer basert på kunstig intelligens oppfattes både som et mulig gode og som en risiko, skriver Helen Ingierd, Øyvind Mikkelsen, og Jim Tørresen (Aftenposten).

Norske bedrifter må begynne å eksperimentere enda mer med å inkludere kunstig intelligens som en naturlig ‘kollega'”. Mari Heibø-Bagheri i Accenture tror at om vi skal få AI-superkrefter, må vi innse at det nye arbeidslivet krever livslang læring (Digi).

Vil du motta denne oppsummeringen sammen med ukens største tech-snakkiser og -anbefalinger fra digitaliseringens verden rett i innboksen? Abonner på Ukens Bits & Bytes, Norges beste nyhetsbrev om teknologi.

Følg med på Norges digitalisering!

Du kan melde deg av nyhetsbrevet via linken i bunnteksten i nyhetsbrevet. Informasjon om våre retningslinjer for personvern finner du på vår hjemmeside.