fbpx

Setninger til morgenmøtet

"IT-avdelingen en bremsekloss for digitalisering" og andre ferske norske utspill om digitalisering.

Ferske innspill og utspill om norsk digitalisering

“Så paradoksalt at det er verdt å diskutere: IT-avdelingen en bremsekloss for digitalisering.” Jørn Haukøy mener direktører nesten ikke våger å stille for styret et bredt spekter av digitaliseringsinitiativer krydret med ett og annet virkelig “innovativt” prosjekt med kunstig intelligens og blockchain. (Shifter)

“Dette er algoritmer som nærmest dreper.” SINTEFs Petter Bae Brandtzæg mener sosiale medier er laget slik at unge mennesker som selvskader seg eller sliter med selvmordstanker, automatisk blir anbefalt å følge likesinnede (NRK).

“Dette handler om mer enn at Instagram fører likesinnede sammen. Det handler om at stadig flere viktige avgjørelser i livene våre tas av eller ved hjelp av algoritmer, oppskrifter vi ikke har innsyn i, og som få av oss forstår konsekvensene av.” Klassekampens Katrine Ree Holmøy mener teknologien er altfor viktig til å overlates til teknologene. (Klassekampen)

“Jobb smartere, du liksom. Som regel betyr digitalisering effektivisering. Som regel kan man jobbe smartere. Men noen ganger er det bare for mye å gjøre.” Ida Aalen forklarer at digitalisering ‘ikke er tryllestøv’ og at gode digitale løsninger som gir reell effektivisering koster både tid og penger. (DN)

“Det er uholdbart at vi finansierer utdanning av utenlandske kandidater, og så sender dem rett ut av landet etterpå”. Liv Freihow i IKT-Norge synes det er for ille at 2 av 3 doktorgrader innen IKT tas av utlendinger. (NRK)

“Med IKT-studieplasser skal landet bygges.” Aftenposten er enige i at det ville vært fint med flere doktorgradsstudenter, men at rekrutteringsbasen må bygges først. (Aftenposten).

“Vi mener mange har hatt en overdreven tro på at digitale målestandarder har gitt verdifull innsikt hvor svarene var endelige, med to streker under.” Anniken Aas-Jakobsen  Cathrine Dalan i OMD mener uklar forståelse av ‘data’ fører til mange diskusjoner rundt effekt som nok aldri burde funnet sted (DN).

“Angrepet på ‘data’ er like rasjonelt som å angripe ‘ord’ i en bok”. Erik Storm i Digital Opptur mener mye data gjør bildet og diskusjonene mer komplisert, men også flere muligheter og totalt bedre presisjon. (DN)

 

Vil du motta denne oppsummeringen sammen med ukens største tech-snakkiser og -anbefalinger fra digitaliseringens verden rett i innboksen? Abonner på Ukens Bits & Bytes, Norges beste nyhetsbrev om teknologi.

Følg med på Norges digitalisering!

Du kan melde deg av nyhetsbrevet via linken i bunnteksten i nyhetsbrevet. Informasjon om våre retningslinjer for personvern finner du på vår hjemmeside.