Setninger til morgenmøtet

«Folk klager på dieselbiler på tomgang i to minutter. Men byggene står på fullgang 20 timer i døgnet», og andre rykende ferske utspill om norsk digitalisering.

Ferske innspill og utspill om norsk digitalisering

“Vi følger alltid med på alle valg, og vi kommer til å lære fra alle, inkludert det i Norge denne høsten”, sier Tom Channick i Facebook fordi verdens myndigheter har blikket rettet mot gigaselskapet i Palo Alto (DN). “Folk klager på dieselbiler på tomgang i to minutter. Men byggene står på fullgang 20 timer i døgnet”, sier Sjur Usken i en sak om norsk proptechs fremganger (Shifter). “I vår tidsalder med massiv digitalisering ser vi samtidig at mennesker blir mer opptatt av å tilhøre et nærmiljø som er attraktivt, gir rom for mellommenneskelig kontakt og har et mangfold av sosiale tilbud”, skriver Audun Engh, mangeårig talsperson for tradisjonelt fundert byutvikling (Minervanett). “Før sto arbeidstakerne med lua i handa. Det blir ikke bedre om man står med denne appen”, sier LO-leder Hans Christian Gabrielsen om den nye norske appen Staffers, som lar arbeidsgivere legge ut enkeltskift og vakter på nett (TV2). “Når stemmestyring begynner å normaliseres, vil vi være klare. Kunstig intelligens skal vi la utvikle seg litt før det blir standard løsning i våre smarthus, men vi følger nøye med på utviklingen i bransjen”, sier Veidekke Eiendoms digitaldirektør Mikkel Nielsen om smarthusenes vei oppover agendaen (E24). “Facebooks idé er en besnærende tanke, men kundene bør tenke over motpartsrisiko og risiko for verdioverføring før de putter sine ekte penger i den nye kryptovalutakurven”, skriver DNBs Ole Einar Stokstadom om Facebooks nye kryptovaluta (DN). “Ja, disse selskapene lager fantastiske produkter. Men de sørger også for at vi ikke får alternativer å velge mellom, ved å kjøpe opp eller knuse mulige utfordrere, skriver alltid gode Terje Erikstad om Paul Romers krig mot big tech (DN).“Den beste formen for digitalisering er ikke automatisering og kostnadskutt, men rett og slett å slutte å gjøre ting som ikke lenger er nødvendig”, mener Espen Andersen i en poengtert kommentar (Digi). “I løpet av mine 12 år på sosiale medier har jeg etterlatt meg et enormt digitalt fotavtrykk. Problemet? Mitt digitale jeg er en frekk tenåring”, skriver Louise Thommesen om da hun fikk lastet opp sine Facebook-data til en kunstig intelligens hun kunne snakke med (NRK).

 

Vil du motta denne oppsummeringen sammen med ukens største tech-snakkiser og -anbefalinger fra digitaliseringens verden rett i innboksen ? Abonner på vårt gratis nyhetsbrev Ukens Bits & Bytes.

Følg med på Norges digitalisering!

Du kan melde deg av nyhetsbrevet via linken i bunnteksten i nyhetsbrevet. Informasjon om våre retningslinjer for personvern finner du på vår hjemmeside.