Setninger til morgenmøtet

«Utvikling av ny teknologi og nye løsninger er for viktig til å overlates til menn» og andre rykende ferske utspill fra norsk digitalisering.

Ferske innspill og utspill om norsk digitalisering

«IT-bransjen trenger ‘cowboyer’ for å flytte verden fremover, men vi trenger også noen som holder dem i øra», foreslår Thomas Tømmernes, som vokste opp i en tid da cowboy var en hedersbetegnelse (Digi). «Når skoler vil ofre lærere for å kjøpe læringsbrett til elevene, har hypen rundt nettbrett i skolen gått for langt», sier Ingo Machenbach, som tenker skolen er for opptatt av duppeditter og for lite av innholdet på dem (NRK Ytring). «Man bruker for mye tid på irrelevante digitale verktøy og for lite på de verktøy som vil være nyttige for forskere, studenter og arbeidslivet,» skriver stipendiat ved UiT, Jonas Stein (Khrono). «Utvikling av ny teknologi og nye løsninger er for viktig til å overlates til menn. Noen ganger har det vist seg å være direkte livsfarlig», skriver Håkon Haugli, som vil ha «flere kvinner i tech, takk!» (DN).«Det er liten grunn til å ha en digitaliseringsminister hvis han ikke ønsker å utforske hvordan myndighetene skal forholde seg til den enorme innflytelsen akkumulering av data vil ha på våre liv», kontrer Schibsteds styreleder Ole Jacob Sunde til Nikolai Astrup (Aftenposten). «Helsedata er en voksende gullåre, men vi kan ikke grave i den uten videre», mener Ketil Widerberg i Oslo Cancer Cluster, som vil ha en felles database for kliniske studier (Aftenposten). «Det er utrolig mange kompetente folk i mediebransjen. Men da jeg startet i min nye jobb, så fikk jeg kolleger som gjerne hadde doktorgrader», sier tidligere Adressa-redaktør, nå daglig leder i DigitalNorway Tor Olav Mørseth, som mener mediefolk blir for sneversynte og selvopptatte (Journalisten). «Med dette budsjettforslaget går regjeringen fra svak brems til svak gass», sier Abelia-sjef Roald Guldbrandsen, som synes digitaliseringsministerens bue er for veik (Abelia). «Det er politisk ansvarsfraskrivelse å ikke sikre IKT-studieplasser», sier IKT Norges Liw Freihow (IKT Norge). «Den som gjør det enklest for kunden vinner kampen – også i oljebransjen», sier Eivind Gjesteland, som anbefaler oljå å lære av Vipps (CW).  «Man må gjerne satse på digitalisering og kunstig intelligens og andre lignende tunge trender, men vi må fort få det ned på jorden og koble det opp mot den bedriftsekspertisen vi har i Norge», sier Knut Sunde i Norsk Industri (E24). «’Ingen vil ha desinformasjon’, sier [Mark Zuckerberg] på et tidspunkt, og man får lyst til å rope inn i telefonen at jo, det er helt åpenbart en uhorvelig mengde mennesker som vil, med verdens to mektigste statsledere i spissen», skriver Jan Omdahl, som har lyttet til Facebook-sjefens nye podcast (D2). «Tusenvis av nordmenn gir bort dna-et sitt i bytte mot unøyaktige, uvitenskapelige gentester – og risikerer samtidig personvernet til hele familietreet sitt», skriver Ida Aalen, som tror  den neste personvernskandalen starter med dna-et ditt (DN).

 

 

 

 

 

UKENS SITAT

«Kommunereformen fortsetter!»

-Pressemelding fra Kommunal- og moderniseringsdepartmentet som demonstrerer at selv ikke et utropstegn kan gjøre gråstein til gull.

 

 

 

 

Vil du motta denne oppsummeringen sammen med ukens største tech-snakkiser og -anbefalinger fra digitaliseringens verden rett i innboksen ? Abonner på vårt gratis nyhetsbrev Ukens Bits & Bytes.

Følg med på Norges digitalisering!

Du kan melde deg av nyhetsbrevet via linken i bunnteksten i nyhetsbrevet. Informasjon om våre retningslinjer for personvern finner du på vår hjemmeside.