Setninger til morgenmøtet

"Av og til lurer jeg på hva E-tjenesten røyker der oppe på Lutvann" og andre setninger du kan låne om ukens viktigste hendelser i norsk digitalisering .

Vår ukentlige oppsummering av digitale meninger det kan være verd å videresende 

«Hvis data er den nye oljen, hvem eier denne dataen?” spør Ole Jacob Sunde, som mener vi må tenke som oljepionerene våre (Aftenposten). «Data er gull. Men hvis vi bare sitter på dem, er de egentlig ikke mer enn gråstein”, svarer Nikolai Astrup (Aftenposten).  «Vi har konstruert en gitar som det ikke er mulig å smadre på noen som helst tenkelige måter», sier Henrik Loikkanen hos Sandvik Coromant, som tok gleden ut av rock’n’roll ved hjelp av 3D-printing (TU). «En elbil som er produsert og kjører i Europa, har et levetidsutslipp som bare er ti prosent lavere enn en konvensjonell dieselbil», konkluderer Anders Elverhøi og Stein B. Jensen (DN). “Antallet mennesker som tror jorda er flat øker. På nett lar ikke de som allerede er sikre i sin sak seg forvirre av reelle fakta” (Abelia). «Bussen hadde noen uventede bråstopp, som ikke kunne forklares med personer eller gjenstander rundt», sier rapporten om de selvkjørende bussene på Fornebu som skapte trafikkfarlige situasjoner hver dag de ble testet (Tek). «Vi har fjernet oss fra styringsgrupper, prosjektgrupper og en hierarkisk struktur til å sette folk i samme rom», sier Kristin Bigseth om hvordan Norgesgruppen skal redde seg unna techgigantenes invasjon (DN). «Bygningene i regjeringskvartalet må kunne koordinere seg selv, snakke sammen og lære av hverandre slik at Norge kan vise verden hvordan kunstig intelligens kan gi ekte klima-effekt», skriver IBMs Anne-Sofie Risåsen (Digi). “Det blir som at du sender tekstmelding og jeg svarer på faks”, sier Edgar Brun om hvorfor Veterinærinstituttet bruker 30 millioner på å digitalisere resultatene fra lakseprøver (Intrafish). Alle finalistene i kåringen av Norges smarteste industribedrift startet som lite familieselskap og investerte i automatisering (TU).  «Bedriftene har samlet inn data i kanskje 30 år. Det er på tide at vi begynner å bruke dem til mer enn bare å vise dem i tabeller», mener Per Larsen i ABB (TU). «Norges første unicorn kommer til å være fra Stavanger», antar Boost.ai-gründer Lars Ropeid Selsås (Shifter). «Etterretning, etterrettelighet og moderne lovgiving. Av og til lurer jeg på hva de røyker oppe på Lutvann», sier førsteamanuensis Espen Andersen om E-tjenestens datakrumspring (Digi). Regjeringen har fått gjennomført en analyse for å finne gode måter å måle befolkningens digitale deltakelse og kompetanse på, men det fant de ikke (Regjeringen).

 

Vil du motta denne oppsummeringen sammen med ukens største tech-snakkiser og -anbefalinger fra digitaliseringens verden rett i innboksen ? Abonner på vårt gratis nyhetsbrev Ukens Bits & Bytes.

Følg med på Norges digitalisering!

Du kan melde deg av nyhetsbrevet via linken i bunnteksten i nyhetsbrevet. Informasjon om våre retningslinjer for personvern finner du på vår hjemmeside.