fbpx

Setninger til morgenmøtet

"Facebook gjør mye bra...men er det parfyme på bæsj?" og andre brannfakler om digitalisering fra den siste uken.

Ferske innspill og utspill om norsk digitalisering

“Facebook gjør mye bra…men er det parfyme på bæsj?” . Selv om Facebook gjør mye for å stoppe og blokkere innhold som bryter reglene, så er plattformgiganten fortsatt en propagandamaskin, mener Joachim Lund (Aftenposten).

“Det er ikke greit i det hele tatt – det er svært problematisk”. Digitaliseringsminister Nikolai Astrup er bekymret for misbruk av «deepfake» (Teknamagasinet).

“Maktubalansen i den digitale økonomien vokser, og det er kontrollen over nordmenns data og norske selskapers fremtid som ligger i potten”. Tinius-styreformann Ole Jacob Sunde mener Norge er i ferd med å bli en digital tilskuer og vil vite hvorfor vi ikke gjør en helhetlig vurdering av nasjonens interesser i den digitale økonomien (Aftenposten).

 

“Norge står i fare for å sakke akterut i den digitale utviklingen i offentlig sektor. Manglende mekanismer for koordinering og nødvendig lederskap til å følge opp vedtatte strategier er bekymringsfulle hindringer”. Andreas Sinding Aasen i Devoteam mener dagens strukturer hindrer digitaliseringen av det offentlige (Digi).

“Regjeringens nye læreplan er et godt utgangspunkt for å skape en moderne skole der kunnskap, skaperglede og forståelse er vektlagt”. Men Tekna Realistene mener fortsatt Regjeringen har en vei å gå (Khrono).

“Vi ser konturene av et digitalt klasseskille”. Redaktør Ingeborg Volan lurer på hvor det digitale sikkerhetsnettet er (DN).

 

“Det er lyse utsikter for innovative teknologibedrifter i Europa. Men Kina og USA har to vekstingredienser vi ikke har: Hypervekst og felles språk”. Anne Worsøe mener Europa er et bra nabolag (DN).

 

 

Vil du motta denne oppsummeringen sammen med ukens største tech-snakkiser og -anbefalinger fra digitaliseringens verden rett i innboksen? Abonner på Ukens Bits & Bytes, Norges beste nyhetsbrev om teknologi.

Følg med på Norges digitalisering!

Du kan melde deg av nyhetsbrevet via linken i bunnteksten i nyhetsbrevet. Informasjon om våre retningslinjer for personvern finner du på vår hjemmeside.