Setninger til morgenmøtet

«Har du hørt om regnskapsprogrammet som lanserte finansakrobat-modul for skjuling av penger og tyskerne som setter ut elsparkesykler på Hardangervidda?» og andre setninger du kan låne om norsk digitalisering denne uken.

Norske meninger og hendelser verd å videresende 

Skattefuten kommer, Zuckerberg, og han er norsk. Den norske skattedirektøren er ringleder når 46 skattedirektører konspirerer for å beskatte giganter som Google og Facebook (Aftenposten). En annen nordmann leder an når EU skal utfordre Microsoft, Amazon, Google og Facebooks suverenitet i nettskyen (Titan). Kardemommeloven finnes ikke på nett, sier Christoffer Hestad, og ber norske teknologer tro det verste om folk (DN). Snart blir laserskannere så billige at alle byggeplasser vil skannes 24/7, sier sivilingeniør Håkon Reisvang, som tror det bare er få år til alle bygg får ekte digitale tvillinger mens de bygges (TU). FOlk som ikke tror 100 prosent fornybar oppvarming og kjøling i Europa i 2050 er mulig er feige, sier Øyvind Skreiberg (SINTEF Blogg). Om noen var i tvil så er ikke skiftende tider noe nytt – men det er et paradoks at vi har mange ledige med IKT-utdanning samtidig som vi har mange ledige stillinger, sier statsminister Solberg (Regjeringen). SVs nye satsing på “tømmer, alger og digitalisering” har et guffent, gammeldags drag av statskapitalisme over seg, mener Øystein K. Langberg (Aftenposten/Klassekampen). Det hadde jo vært praktisk, da, om litt mer datadeling «i oljå» kunne gitt oss en sikrere, mer effektiv og mer miljøvennlig industri, hevder Anne-Grete Ellingsen og Jan Helge Viste (DN). Hvis du er trønder og skeptisk til vindmøller, blir det tøffe tak fremover, oppsummerer Trine Eilertsen (Aftenposten). Vi har de beste vindressursene, de største havarealene, den fremste kompetansen i verden. Likevel ser vi ut til å gå glipp av tidenes industrieventyr! påpeker to direktører og en professor (Aftenposten). Denne uken gikk startskuddet for Nikolai Astrup og regjeringens satsing på kunstig intelligens, og ministeren ba akademikerne om råd (Uniforum). Oslo kommune ønsker mer fysisk nærhet mellom studenter, forskere, oppstartsselskaper, investorer og næringsliv – i det første av tre nye innovasjonsdistrikter i Oslo (Shifter/Aftenposten). Hvis du da ikke har noe briljant nytt å komme med, så møter du tøff konkurranse fra bankene, sier DNB-sjef Rune Bjerke, som frykter Google og Facebook mer enn fintech-startups dagen etter at EUs betalingsdirektiv trådte i kraft. (E24). Kahoot er priset til tre milliarder kroner og skal snart på børs (Shifter). Møt den bergenske startupfabrikken New, som har gründet og gitt fart til mange teknologiprosjekter, inkludert en superhet transportyngling (Shifter). Regnskapsprogrammet Fiken lanserte finansakrobat-modul for skjuling av penger, Conta Faktura tilbyr betaling i VR, Foodora lanserte henting av mat & kunde på tandemsykkel og har jammen tyskerne plassert ut elsparkesykler på Hardangervidda. Neida (Shifter).

Vil du motta denne oppsummeringen sammen med ukens tech-snakkiser og anbefalinger fra digitaliseringens verden rett i innboksen ? Abonner på vårt gratis nyhetsbrev Ukens Bits & Bytes.

Følg med på Norges digitalisering!

Du kan melde deg av nyhetsbrevet via linken i bunnteksten i nyhetsbrevet. Informasjon om våre retningslinjer for personvern finner du på vår hjemmeside.