fbpx

På skrivebordet: Janne T. Morstøl

Vi må slutte å være så forgapt i Silicon Valley og klinke til med hvor gode Norge faktisk er på teknologi, sier Janne T. Morstøl.

 

Navn: Janne T. Morstøl.

Stilling: Administrerende direktør i Maritech Systems.

Aktualitet: Morstøl har bred erfaring innen utviklingen av globale teknologiselskaper, har sittet i styret i mange norske aksjeselskaper og blant annet ledet Maritech til nye digitale bølgetopper.

 

Hva har du på skrivebordet for tiden, Janne T. Morstøl?

Der ligger det akkurat nå mye litteratur knyttet til smidig ledelse og det å skape en kultur og corporate values. For Maritech vokser for tiden og vi har ansatt et nytt lederteam. Da handler det om skape en kultur for vekst. Sørge for at alle forstår strategien, hvor vi er på vei og hvordan hver enkelt kan bidra. McKinsey har mange spennende artikler rundt temaet.

Du møter potensielle rekrutter på en arbeidslivsmesse og har 40 sekunder på å overbevise dem om at Maritech er fremtidens arbeidsplass…

Maritech er på en spennende reise om dagen ved å være med å digitalisere den globale sjømatnæringen – hele veien fra fangst til middagsbordet. Vi har en innovasjonslab der vi kombinerer den siste kunnskapen innen sjømat med det siste innen teknologi som Tingenes Internett, AI, stordata og blockchain. I laben jobber det fremoverlente både erfarne og nyutdannende softwareutviklere som brenner for det de holder på med. Et veldig spennende miljø med mer enn 15 nasjonaliteter.

Hør her digitaliseringsminister…

Kjære digitaliseringsminister. Noe av det viktigste vi trenger for å lykkes i landet vårt fremover er å få flere som er gode på teknologi generelt og data spesielt. Den rekrutteringen starter i barnehagen. Vi må få med oss alle jentene som går ut av ungdomsskolen og videregående, få mange flere til å velge teknologi. I Oslo driver man for tiden bare og overbyr hverandre for de gode folka, som bare flytter mellom selskaper. Det er jo ikke spesielt produktivt.

Telenor-sjefen har sagt at de ansatte må følge med på ny teknologi. Men hva bør ledelsen selv gjøre for at Norge skal være i front på digitalisering?

Det er viktig at vi alle holder oss oppdatert på hva som skjer i teknologi, og spesielt innen våre egne bransjer. I Maritech jobber vi hardt med å forstå hva som skjer både innen fisk og teknologi. Så det er ditt ansvar som leder å spore dine ansatte til å ligge i forkant av forståelsen av hva teknologi kan gjøre. Politikere og ledere kan nok mer og mer om dette, men det er klart det blir mange buzzwords mange ikke alltid helt forstår hva som ligger bak.

Hvilke norske selskap synes du er spesielt spennende for tiden?

Vi har selv investert i Lillebakk, som driver med sensorikk i Tingenes Internett innen kommunal sektor, industri og innen sjømat.

Noe annet vi skulle snakket om?

Av og til blir vi altså veldig forgapt i Silicon Valley og alt som skjer der. Jeg tenker at vi skal være stolte av det vi får til i Norge. Jeg har fått være med å starte flere selskaper som ligger helt i forkant på teknologi. Vi kan teknologi i Norge og vi skal tørre å gå internasjonalt med våre løsninger.

 

 

Følg med på Norges digitalisering!

Du kan melde deg av nyhetsbrevet via linken i bunnteksten i nyhetsbrevet. Informasjon om våre retningslinjer for personvern finner du på vår hjemmeside.