På skrivebordet: Adis Cengic

Adis Cengic mener at ledere må ha et like bevisst forhold til teknologi og digitalisering som de har til bemanning.

Navn: Adis Cengic

Stilling: Fabrikksjef ved Norsk Gjenvinning

Aktualitet: Norsk Gjenvinning er i oppstartsfasen av verdens første fulldigitale sorteringsanlegg. Gjennom 100-tals sensorer, maskinlæring og datadreven innsikt tar de et kvantesteg mot visjonen sin: «Det finnes ikke mer søppel, kun råvarer på avveie.»

 

Foto: Mona Strande / Teknisk Ukeblad

Hva har du på skrivebordet, Adis Cengic? 

Kompetanseveikartet «Kompetanse for framtidens Industri» frå NHO. Einkvar endring krever kompetanse for å lykkes, digitalisering er ingen unntak. Ved overgang frå ein analog-prosess til ein digital- prosess så er det heldigvis fortsatt behov for dyktige operatørar. Den store forskjellen er at oppgavene til operatørene er heilt nye og krever nye metoder og ny kompetanse. Vist ikkje me lykkes med å bygge muligheter for kompetansepåfyll og omskolering vil me falle langt bak i det digitale racet. 

Hva er det mest spennende innen teknologi og digitalisering akkurat nå?       

Det som alltid har fascinert meg med teknologi er informasjonen den gir oss. Informasjon til å ta på lang nær faktabaserte beslutninger for å lykkes med oppgaven som skal løyses. Utfordringa med informasjon er vist det blir for mykje av den slik at ein mister kontrollen, eller at prosessering av den tar så lang tid at beslutningsgrunnlaget blir foreldet. AI bringer ein ny dimensjon som kan auke hastigheten på prosessering av datagrunnlaget. Kombinerer du dette med stadig meir utbredt sensorteknologi, så har du grunnlaget for å skaffe deg tilstrekkelig og relevant informasjon med høg detaljegrad. Det mest spennande med teknologi er nettopp det å kombinerer den for å utnytte dens enkelte styrker. 

Hør her, Digitaliseringsminister, dette skal du gjøre nå…

Vær ein bru og akselerator mellom den offentlige reguleringsmekanismen og næringsdreven teknologi. Med endringer som skjer raskere og raskere, trenger me eit offentlig reguleringssystem som er til hjelp og ikkje til hinder for konkurransedyktig utvikling.

Telenor-sjefen sier de ansatte må følge med på ny teknologi. Men hva bør lederne våre gjøre for at Norge skal være i front på digitalisering?

Dei bør gjer jobben sin og lede. Lede bedriften gjennom endringer og behov som markedet setter. Digitalisering og teknologi er ikkje «flavour of the month» og det må heller ikkje behandles slek. Som ledar må du ha eit like bevist forhold til teknologi og digitalisering som du har til for eksempel bemanning. 

Hvilke norske selskap synes du er spesielt spennende for tiden?

Ein ting er at eg er ein evig fan av dei bedriftene eg har vert så heldig og vert ein del av, men det er ikkje til å stikke under ein stol at Avery Dennison NTP innerst i Sogn virkelig har satt benchmark i å bruke teknologi for å utkonkurrere lavkostland i arbeidskraftintensiv industri. Er mykje god læring i digitalisering av god gamaldags bondevett frå Sogn!

 

 

Følg med på Norges digitalisering!

Du kan melde deg av nyhetsbrevet via linken i bunnteksten i nyhetsbrevet. Informasjon om våre retningslinjer for personvern finner du på vår hjemmeside.