fbpx

Klikkverdig: Dette deler verden om…proptech

Proptech er på alles lepper. Milliarder av dollar strømmer inn i selskapene som lover å snu eiendoms- og byggebransjen på hodet. Her er den siste tidens største snakkiser om proptech, kuratert for alle med noe å lære.

“Proptech” er det største buzzordet i en eiendomsbransje som kom sent til digitaliseringsfesten. I 2017 fløt 12 milliarder dollar inn i selskapene som sier de skal gi oss en fordel i handelen med, byggingen og driftingen av eiendom. Proptech vrir også makten på eiendomsmarkedet fra utleierne til leietagere av alle størrelser – enten det er et coworking-space eller en skobutikk. Nysgjerrig på hvordan? Begynn med denne leselisten.

Disse skummer du før morgenmøtet

  • Proptech 3.0. Rapporten som startet det hele, den mest nedlastede rapporten fra Oxford året den kom, i 2017. 100 sider som definerte proptech som egen industri og gjorde Andrew Baum til mannen alle ville snakke med om temaet. Leser du denne først, skjønner du hvorfor alle de andre snakker som de gjør. (Oxford Saïd School of Business).
  • The Future Of Real Estate Tech: How We Got Here And What’s Next In An Exploding New Ecosystem. Den første hypen har lagt seg og proptech er blitt modent. Selskapene som kommer til å dominere fremover vil komplimentere de store selskapene i eiendom og bygg og bygge verdi ved å skape nye teknologiske muligheter:  sensorer og VR for bedre rombruk, maskinlæring for å standardisere og forstå data, og plattformer for transasksjoner, design og drifting. (Forbes)
  • KPMG Global PropTech Survey 2018. Eiendomsbransjen har langsomt oppdaget mulighetene og utfordringene som ligger i proptech. Er det fortsett mest prat og ingen handling? KPMG har spurt ledere (KPMG)
  • Les også: DigitalNorways ekslusive intervju med Andrew Baum

Disse videoene ser du på t-banen

  • Slik fungerer det. 2 velbrukte minutter som forklarer hvordan proptech vil påvirke hvordan vi lever, jobber og leker. Laget for Asia, men ikke mindre relevant her. (JLL)
  • Den spektakulære kollapsen til WeWork – verdens største proptech-selskap. På under et år gikk WeWork fra å være investorenes kjæledegge med en verdivurdering på 47 milliarder dollar, til å trenge en nødinjeksjon på 8 milliarder dollar. Historien om Adam Neumann, Softbanks risikable investering, en mislykket IPO og hvordan vi egentlig havnet her. (Bloomberg)
  • Professor Proptech snakker ut. Hvis du ikke har tid til å lese hele Proptech 3.0-rapporten til Andrew Baum og Oxford Said School, ser du heller denne 4-minutters oppsummeringen.

Disse sluker du i sofaen

  • Real Estate Technology: Try, Try Again. Stablede leiligheter. Robotisert parkering. Infrarøde badstuer. Fremtiden er kommet til eiendomsbransjen, og denne gangen vil det være annerledes. Kanskje. (New York Times)
  • Dette er proptech. Estate har laget en fin artikkelserie om proptech og hvordan teknologien påvirker bygg- og eiendomsbransjen i ulike faser, fra utvikling til drifting til kjøp og salg. (Estate)

Delta i proptech-diskusjonen!

Vi har startet en dedikert proptech-gruppe i DigitalNorway Community. Her kan du engasjere deg i faggrupper, møte andre som er opptatt av det samme som deg, og utforske læringsmaterialet som er tilgjengelig i kursmodulen. Velkommen inn!

 

Vil du ha denne listen og andre snakkiser fra digitaliseringens verden rett i innboksen hver søndag? Abonnér på vårt gratis nyhetsbrev Ukens Bits & Bytes!

 

Følg med på Norges digitalisering!

Du kan melde deg av nyhetsbrevet via linken i bunnteksten i nyhetsbrevet. Informasjon om våre retningslinjer for personvern finner du på vår hjemmeside.