fbpx

DNB satser for å endre hvordan banker leverer digitale banktjenester

DNB er første kunde i 11:FS Foundry, en helt ny tilnærming til digitalisering av banktjenester som gjør det mulig for leverandører av finansielle tjenester å forlate gamle systemer og foreldet infrastruktur.

11:FS er et britisk konsulentselskap som hjelper nye og gamle banker med digitaliseringen. DNB blir den første kunden som lager nye tjenester ved hjelp av det nyutviklede konseptet 11:FS Foundry. I tillegg skal banken være en investeringspartner i konseptet.

DNB har investert GBP 3 millioner i 11:FS Foundry og vil ha en eierandel på 5 prosent. Denne investeringen viser at 11:FS og DNB går sammen om en felles, langsiktig satsing for å endre hvordan banker leverer digitale banktjenester.

Raskere og billigere

11:FS har samarbeidet med ledende banker for å skape intelligente, digitale tjenester og har konsekvent funnet at den eksisterende teknologien ikke oppfyller de strategiske ambisjonene.

Resultatet av dette arbeidet er 11:FS Foundry, som er utviklet spesielt med tanke på å hjelpe banker, Fintech-bedrifter og små og store aktører i finansbransjen med å utvikle fullt ut digitale, persontilpassede tjenester og opplevelser i markedet. Og det langt raskere enn tradisjonelle metoder og til betydelig lavere kostnad.

Funnet godtonen. Rasmus Figenschou, konserndirektør for New Business i DNB, og David Brear, CEO i 11:FS. (Foto: Thomas Stefan Strzelecki)

Sikkerhetsmodell basert på “zero trust”

Ved hjelp av skybasert teknologi og en modulbasert tilnærming kan kundene distribuere en hel kategori av banktjenester, eller utvalgte tjenester, avhengig av risikoappetitt og markedsstrategi. 11:FS Foundry forbedrer effektiviteten i utviklingen av tjenester og bidrar til langt lavere totale eierkostnader for opprinnelig digitale tjenester av høy kvalitet.

Selskapet tilbyr et høyere IT-sikkerhetsnivå, med en sikkerhetsmodell basert på “zero trust”, bygget fra grunnen av til å være fullstendig kryptert og GDPR-kompatibel.

Banker som allerede har investert i banksystemer, eller som ikke enkelt kan bygge videre på sin underliggende infrastruktur, kan også bruke 11:FS Foundry til å lansere nye digitale tjenester for å forbli konkurransedyktige. Disse tilleggstjenestene kan deretter integreres og migreres over tid, eller forbli frittstående uten at det går utover effektiviteten eller integriteten til dataarkitekturen.

11:FS Foundry har en ekstra fordel når det gjelder å kunne erstatte, forbedre, og også kommunisere med en banks eldre systemer.

Tech-samarbeid. –Den første oppgaven i dette samarbeidet vil være å se på om vi kan optimalisere DNBs verdikjede for usikret kreditt, sier Rasmus Figenschou, konserndirektør for New Business i DNB. (Foto: Thomas Stefan Strzelecki).

Usikret kreditt

DNB er altså 11:FS Foundrys første kunde og bruker plattformen til å teste en ny type arkitektur for verdikjeden for usikret kreditt.

– Vi inngår et samarbeid med 11:FS, et av verdens ledende selskaper innen finansiell teknologi, for å utforske mulighetene for å utvikle verdikjedene i dagens bankvirksomhet ett skritt videre. Den første oppgaven i dette samarbeidet vil være å se på om vi kan optimalisere DNBs verdikjede for usikret kreditt, sier Rasmus Figenschou, konserndirektør for New Business i DNB.

– Norge er en av de globale lederne når det gjelder bruk av digitale tjenester over hele linjen og er et ideelt sted for å designe, bygge og levere neste generasjons banktjenester, sier David Brear, CEO i 11:FS

Som sier de ikke kunne ha funnet en bedre lanseringsbank og første investor for 11:FS Foundry.

– Vi har en felles visjon om hvordan vi kan forbedre dagens banktjenester, og har begge engasjementet, kompetansen og besluttsomheten som kreves for å holde seg i forkant med innovative finansielle tjenester, legger han til.

Brear tror samarbeidet markerer begynnelsen på noe som vil endre bransjen til det bedre.

– Det vil redusere driftskostnadene i bransjen betraktelig, slik at både 11:FS og deres partnere kan fokusere på det som betyr mest: Sluttbrukerens muligheter og opplevelser.

—o—

11:FS

– Digitaliseringen av bankvirksomhet er bare 1 prosent fullført – vi har satt sammen et team som skal stå for de neste 99, sier CEO David Brear.

11:FS har jobbet med selskaper som er anerkjent som verdens beste innen bank, Fintech og forsikring, og forvandlet tradisjonelle banker innenfra, startet tech-akseleratorer, og  bygget videre på blockchain, forteller Brear.

– Vi har også bokstavelig talt bygget opp nye banker og Fintech-bedrifter fra grunnen av, med våre ansatte som har hatt tidligere sentrale posisjoner hos markedsutfordrere som Monzo, Starling, Nutmeg, Klarna, Transferwise, Tandem og mange flere. Vi har en unik posisjon når det gjelder å hjelpe virksomheter med å overvinne eldre systemer, lage nye forretningsmodeller og utvikle neste generasjons beste, kundesentrerte tjenester.

 

Artikkelen sto først på trykk hos DNB.no

Kilder

11:FS

11:FS hjemmeside

"At 11:FS, we believe that digital banking is only 1% finished – meaning that despite billions spent and everyone on the planet having a transformation project, we’ve still got a long way to go before banking becomes truly digital."

Følg med på Norges digitalisering!

Du kan melde deg av nyhetsbrevet via linken i bunnteksten i nyhetsbrevet. Informasjon om våre retningslinjer for personvern finner du på vår hjemmeside.