Meninger

h
Category icon
22.06.2018

Jeg er ikke summen av min personlige data

Paradoksalt nok er det bare når jeg forsvinner inn i den digitale folkemengden at min personlige data blir interessant for digitale kremmere.
h
Category icon
18.06.2018

Automatisering kan forbedre likestilling på jobb

Mannlige og kvinnelige roller og identiteter er ikke satt i stein. Forskningen peker vei mot noen alternativer for et mer likestilt arbeidsliv.
h
Category icon
15.06.2018

Ditt personlige rom er ikke fysisk lenger – det er et globalt nettverk av data

I den digitale æraen generer det meste vi gjør data. Vi har gjennomført et studie for å forstå hvordan tilgjengeligheten av all denne dataen endrer vår forståelse av personlige og offentlige rom.
h
Category icon
11.02.2018

Hvilke krav stilles til fremtidens ledere og arbeidstakere?

OL-medaljene rant inn i Pyeongchang. Idrettens suksess er blant annet bygd på deling av kompetanse. Det kan også næringslivet ta læring av. Uansett hvem vi snakker med, er de alle opptatt av én ting: Hvordan sikre at de har medarbeidere med den riktige kunnskapen og kompetansen i årene fremover.
h
Category icon
04.02.2018

Automatisering gjør oss til mennesker

Fra vi utviklet enkle steinøkser via dampmaskiner til dagens roboter, har mennesket skilt seg fra andre dyr ved vår evne til stadig å utvikle nye hjelpemidler.
h
Category icon
26.11.2017

Oljefondet ønsker seg ut av olje. Hva betyr det for Norge?

Oljefondet ønsker seg ut av olje og gass. Forslaget tolkes av noen som en seier for klimabevegelsen, men Norges Bank har nok heller forholdt seg til kjølige finansielle beregninger.
h
Category icon
12.11.2017

Kan Norge bli oljebransjens Spotify?

Equinior er nå klare for å styre tidligere bemannede oljeplattformer fra land. Først ut er Valemon-plattformen som vil være helt og holdent styrt fra land fra og med nyttår. Selskapet ser for seg at flere slike små og mellomstore plattformer vil bli styrt fra land i fremtiden.
h
Category icon
30.03.2017

Tid for norsk digital industri

Digitalisering er kjernen i den norske omstillingen. Regjeringens industrimelding bør bli startskuddet for en kraftfull digital opprustning.